Kolja i ugn med krämig vitvinsås

av Åse

Hej på er alla!

Var tog den här helgen vägen undrar jag?
Vi har mest fixat hemma och myst med familjen.
Michelle & Millie sov över från fredags till lördags och i lördags kväll myset jag hemma hos lillasyrran medan maken var på oktoberfest/födelsedagsfest.

Jag kikar in med ett gott fiskrecept, sådana är ju alltid bra att ha – eller hur?

Kolja är en fantastisk fisk att tillaga i ugn – mild, fast och perfekt tillsammans med en krämig vitvinsås. Självklart kan man använda både lax och annan vit fisk istället.
Servera med valfritt tillbehör som sallad eller grönsaker för lågkolhydratval eller kokt potatis, pressad potatis eller ris.

Såsen är helt fantastiskt god tycker vi! YUM!

Redo för ugnen!
Rekommenderar verkligen en ugnstermometer -max 52 gr i innertemperatur!

Dinner is served ♥️

Varsågoda, hoppas ni testar och gillar 😋

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kolja i ugn med krämig vitvinsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 46

Ingredienser

6 portionsbitar vit fisk som kolja eller torsk
1 gul lök
1 pkt bacon
1 msk smör
4 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
1 dl vitt vin
3 msk konc. fiskfond
2 tsk dinonsenap
Skalet av 1 ekologisk citron + saften av 1/2 citron
salt + vitpeppar
ev. fiskkrydda
Även gott att lägga till lite klippta örter (gräslök, dill, persilja)


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Krydda med fiskkrydda eller citronpeppar eller vanligt salt & peppar.
Finhacka lök och skär baconet i mindre bitar. Fräs allt i lite smör tills lök och bacon fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och låt allt puttra ihop till såsen tjocknat något. Smaka av med ev lite mer salt & vitpeppar.
Häll såsen över koljan och gratinera i ugn i ca 20 minuter (Max 52 grader i innertemperatur). Servera med valfritt tillbehör.

 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star