God förmiddag!
Som ni vet så ligger Sous Vide mig kärt om hjärtat! Jag har en egen kategori här på bloggen som bara lär växa.
Kött, fågel, fisk etc blir sååå mycket godare och det sköter ju sig självt!!
Sous Vide betyder ”under vakuum” och har länge använts på restauranger över hela världen. Genom att först vakuum-förpacka kött, fisk, kyckling eller vad du nu önskar tillaga och sedan sänka ned dem i ett perfekt tempererat vatten gör att du kan uppnå fantastiska resultat. Du ställer in din Sous Vide på önskad temperatur, placerar den på kanten av en kastrull/gryta, startar timern och sen sköter resten sig självt. Eftersom temperaturen ligger helt stabilt finns ingen risk för att tillaga din råvara så att den blir torr. Temperaturen håller sig inom en noggrannhet på +/- 0.1°C tack vare att den cirkulerar vattnet.
Jag har provat några olika cirkulatorer och de har alla varit bra!
Just nu provar jag Champion och jag har bara gott att säga om den! Snygg, rejäl och enkel!
Cirkulatorn är tyst och enkel att ställa in vald temperatur och tid.
Jag körde fläskkotletter i cirkulatorn igår.
60 gr i 1,5 timme och köttet blev perfekt!
Hade först tänkt köra dem 3 timmar på 58 gr men ångrade mig sedan och tog som sagt 1 timme på 60 gr.
När kotletterna var klara så hettade jag upp smör och kokosfett (utan smak) i en gjutjärnspanna och stekte på dem några sekunder på varje sida, saltade och pepprade!
Till det en senap- och dragonsås och vitkålsgratäng!
Specifikationer:
– Kapacitet för upp till 15 liter
– Cirkulerar 8.2L vatten/minuten
– Maximal temperatur: 92°C
– Lätt att rengöra med löstagbart hölje
– Smidigt reglage på sidan för inställning av temperatur
– Precision på : +/- 0,1 °C
– Display som visar temperatur och tillagningstid
– Sladdlängd: 1.2 meter
– Klämma på baksidan
– Effekt: 800W
– 220-240V/50Hz
Det är redan ett superbra pris på cirkulatorn och med min rabattkod: 56KILO så får ni 15% rabatt hos CDON!
HÄR hittar ni den!
Giltig tom 15/11
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Supergod, tack, tack
Hej. Ska man vakumförpacka köttet innan o isåfall hur gör du de? MVH Frida
Ja det ska vacuumförpackas. Antingen genom en vacuumförpackare (OBH nordica har en) eller genom att lägga maten i en toppits ziplock och sakta sänka ner i vattnet så vattnet trycker ut luften. När vattnet är uppe innan ”dragkedjan” på påsen så stänger man.
Ok Tack så mycket för tipset 👌
Det står ju vakuumpackat…
Behöver man någon särskild vakumpackare för att kunna tillaga med Sous Vide?
Nopps! Ziplock påsar fungerar perfekt!
Verkar så himla smidig, har dock inte hunnit läsa på kring det där än så kan inte uttala mig så mycket kring den än tyvärr 🙂 Men tanken är att det ska bli så!
Jag hade förstått det som att det var en rabattkod hos Devall som du skulle tipsa om idag, men jag kanske uppfattade fel?
Kram
Kommer i morgon förmiddag =)
Hej igen! Fortfarande inte ägare till en sous vide – men nu är det nära! Tack för rabatten! 😊 Ytterligare en fråga om tillagning: hur vet jag när råvaran är klar? Finns tidsangivelse att läsa någonstans? /E
Det finns massor! Bara googla sous vide temperatur eller sous vide kycklingfilé (om det är kycklingfilé du ska göra)
Annars kan du fråga hr så kan jag hjälpa dig när det behövs.
Tack! Jag har just beställt en! Kanske jag återkommer med funderingar! Ska bli kul att prova! /E
Kul!! Återkom om du undrar! :))
Halloj jag väntar spänt på DEVALs rabatt kod- det var ju jätte mycket fina grejor där. Mvh Camilla
Hej!
Hur är denna i jämförelse med de andra Sous vide du har testat? Tänker på kapacitet, tidsåtgång, ljudnivå och resultat.
Hälsningar
Malin H
Definitivt den tystaste jag haft. Resultaten och temperaturprecision är som de andra!
Tack för det! En fråga om användandet av plastpåsar, finns det risk att de utsöndrar skadliga ämnen i och med att de upphettas? Det kanske finns särskilda påsar man ska använda?
Nu känner jag mig både omodern och korkad 😉 Står kastrullen på en varm platta eller är det Sous Vide som hettar upp vattnet? Kram