Julklappstipset! Sous Vide – RABATTKOD

3 november, 2016
Samarbete CDON

God förmiddag!
Som ni vet så ligger Sous Vide mig kärt om hjärtat! Jag har en egen kategori här på bloggen som bara lär växa.
Kött, fågel, fisk etc blir sååå mycket godare och det sköter ju sig självt!!

Sous Vide betyder ”under vakuum” och har länge använts på restauranger över hela världen. Genom att först vakuum-förpacka kött, fisk, kyckling eller vad du nu önskar tillaga och sedan sänka ned dem i ett perfekt tempererat vatten gör att du kan uppnå fantastiska resultat. Du ställer in din Sous Vide på önskad temperatur, placerar den på kanten av en kastrull/gryta, startar timern och sen sköter resten sig självt.  Eftersom temperaturen ligger helt stabilt finns ingen risk för att tillaga din råvara så att den blir torr. Temperaturen håller sig inom en noggrannhet på +/- 0.1°C  tack vare att den cirkulerar vattnet.

Jag har provat några olika cirkulatorer och de har alla varit bra!
Just nu provar jag Champion och jag har bara gott att säga om den! Snygg, rejäl och enkel!

012a5203-2

Cirkulatorn är tyst och enkel att ställa in vald temperatur och tid.

012a5206-2

012a5207-2

Jag körde fläskkotletter i cirkulatorn igår.
60 gr i 1,5 timme och köttet blev perfekt!
012a5240

Hade först tänkt köra dem 3 timmar på 58 gr men ångrade mig sedan och tog som sagt 1 timme på 60 gr.

012a5242

När kotletterna var klara så hettade jag upp smör och kokosfett (utan smak) i en gjutjärnspanna och stekte på dem några sekunder på varje sida, saltade och pepprade!
Till det en senap- och dragonsås och vitkålsgratäng!
012a5272


Specifikationer:
– Kapacitet för upp till 15 liter

– Cirkulerar 8.2L vatten/minuten
– Maximal temperatur: 92°C
– Lätt att rengöra med löstagbart hölje
– Smidigt reglage på sidan för inställning av temperatur
– Precision på : +/- 0,1 °C 
– Display som visar temperatur och tillagningstid
– Sladdlängd: 1.2 meter
– Klämma på baksidan 
– Effekt: 800W

– 220-240V/50Hz
Det är redan ett superbra pris på cirkulatorn och med min rabattkod: 56KILO så får ni 15% rabatt hos CDON!
HÄR hittar ni den!
Giltig tom 15/11


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


17 kommentarer

Carina 20 augusti, 2021 - 14:59

Supergod, tack, tack

Svara
Frida 15 november, 2016 - 13:32

Hej. Ska man vakumförpacka köttet innan o isåfall hur gör du de? MVH Frida

Svara
Åse 15 november, 2016 - 13:38

Ja det ska vacuumförpackas. Antingen genom en vacuumförpackare (OBH nordica har en) eller genom att lägga maten i en toppits ziplock och sakta sänka ner i vattnet så vattnet trycker ut luften. När vattnet är uppe innan ”dragkedjan” på påsen så stänger man.

Svara
Frida 18 november, 2016 - 08:56

Ok Tack så mycket för tipset 👌

Svara
Lotta 5 november, 2016 - 07:36

Det står ju vakuumpackat…
Behöver man någon särskild vakumpackare för att kunna tillaga med Sous Vide?

Svara
Åse 5 november, 2016 - 08:39

Nopps! Ziplock påsar fungerar perfekt!

Svara
Lisa 3 november, 2016 - 17:19

Verkar så himla smidig, har dock inte hunnit läsa på kring det där än så kan inte uttala mig så mycket kring den än tyvärr 🙂 Men tanken är att det ska bli så!
Jag hade förstått det som att det var en rabattkod hos Devall som du skulle tipsa om idag, men jag kanske uppfattade fel?
Kram

Svara
Åse 3 november, 2016 - 17:20

Kommer i morgon förmiddag =)

Svara
Eva 3 november, 2016 - 15:10

Hej igen! Fortfarande inte ägare till en sous vide – men nu är det nära! Tack för rabatten! 😊 Ytterligare en fråga om tillagning: hur vet jag när råvaran är klar? Finns tidsangivelse att läsa någonstans? /E

Svara
Åse 3 november, 2016 - 15:16

Det finns massor! Bara googla sous vide temperatur eller sous vide kycklingfilé (om det är kycklingfilé du ska göra)
Annars kan du fråga hr så kan jag hjälpa dig när det behövs.

Svara
Eva 3 november, 2016 - 18:30

Tack! Jag har just beställt en! Kanske jag återkommer med funderingar! Ska bli kul att prova! /E

Svara
Åse 3 november, 2016 - 18:37

Kul!! Återkom om du undrar! :))

Svara
Camilla 3 november, 2016 - 13:51

Halloj jag väntar spänt på DEVALs rabatt kod- det var ju jätte mycket fina grejor där. Mvh Camilla

Svara
Malin H 3 november, 2016 - 13:46

Hej!
Hur är denna i jämförelse med de andra Sous vide du har testat? Tänker på kapacitet, tidsåtgång, ljudnivå och resultat.
Hälsningar
Malin H

Svara
Åse 3 november, 2016 - 14:02

Definitivt den tystaste jag haft. Resultaten och temperaturprecision är som de andra!

Svara
Jennie 3 november, 2016 - 11:26

Tack för det! En fråga om användandet av plastpåsar, finns det risk att de utsöndrar skadliga ämnen i och med att de upphettas? Det kanske finns särskilda påsar man ska använda?

Svara
Eva Svärd 3 november, 2016 - 11:14

Nu känner jag mig både omodern och korkad 😉 Står kastrullen på en varm platta eller är det Sous Vide som hettar upp vattnet? Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.