Hel nötstek (fransyska) i Crockpot

29 september, 2022

God morgon!

Uppe i ottan idag, 3.30 slog jag upp mina ögon och knackade på min FitBit för att kolla vad klockan var, klockan skulle ringa 4:10.
Jag somnade om och vaknade 4:07. Det är väl märkligt att man har en inbyggd väckarklocka?

Nu har vi nyss landat i Warszawa och har lämnat väskorna på hotellet och är ute på en liten tur. Incheck först 15.
Ska bli så spännande att uppleva denna staden, ni får hänga med på stories men det kommer inlägg också så klart!

I söndags blev det söndagsstek, huuuuur gott? Älskar en god stek!
Dessutom så enkelt i Crockpot /Slökokare.

Jag hade även frysta rotfrukter från MatHem (älskar Magnihills produkter! Så det blev ju ännu enklare!


Nötsteken köpte jag också där, de har FRÅN SVERIGE veckor just nu!

Nötsteken stekte jag snabbt i smör i min De Buyer stekpanna. Sedan rejält med salt och peppar på.

Rotfrukterna lade jag i botten, sedan 1 klyftad gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 dl vatten, 2 msk oxfond, 1 msk tamarisoja.

Jag rekommenderar en termometer!
När den står på ca 65 grader så är steken klar!
Så sätt Crockpoten på LÅG och kör i ca 5-6 timmar.
Ta upp steken och vira in i bakplåtspapper hellre än aluminiumfolie.

I botten ligger grönsaker och buljong som smakar gudomligt!

Jag hade velat ta min lite tidigare (hade ingen termometer) så det gör jag nästa gång men det var superbt gott ändå!
Skyn gjorde jag gräddsås på!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel nötstek (fransyska) i Crockpot


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kilo nötstek av fransyska
5 dl rotfrukter
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 msk oxfond
1 msk tamarisoja
2 dl vatten
Salt och peppar efter smak

Såsen:
2 dl steksky
2 dl grädde
lite kinesisk soja
ev. salt, peppar.


Instruktioner

Lägg de skalade rotfrukterna i botten på Crockpoten, klyfta skalad lök och lägg i skalade hela vitlöksklyftor.
Bryn steken i het panna i smör, salta och peppra. Lägg över i crockpoten.
Sätt på LÅG i 5-6 timmar, använd gärna en termometer. När steken är på 65 grader är den rosa.
Koka upp skyn med grädde och låt puttra (reducera) i ca 15 minuter, så den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

patricia 20 oktober, 2022 - 10:12

I cannot get translate to english
The automatic translator does not appeal on your website

Svara
ÅsaS 29 september, 2022 - 19:38

Finns inte mycket, om det ens finns något, som slår hederlig husmanskost! Oavsett om man lagar den i ”potta” eller gryta.
Hösten är definitivt min husmanskostsperiod på året. Att få frossa i grytor och rotfrukter. Det är ju nu som rotfrukterna har sin bästa tid, med mest smak.
Fast idag blev det ”lill-fredag” med räkor, aioli, baguette och lite bubbel. Bara just för att jag var sugen på det..
Kram 💕

Svara
Birgitta 29 september, 2022 - 14:54

Åh så smarrigt det ser ut! Älskar ”söndagsstek” men det får vänta lite för nu är min 4e dag med AIP-kost. Har några åkommor jag hoppas på att bli av med, och att magen liksom rensas och får en ”nystart”. Än så länge helt okej med min nya kost men emellanåt längtar jag efter att vara i mål och få lov att äta en del av det som idag inte är tillåtet. Vill äta både nyttig och god mat, men det vill väl alla haha😉. Imorse höll jag på att längta ihjäl mig efter en ljuvlig ”ostamacka”🤭
Tack för dina tips och mysiga inlägg, så kul att ”hänga” med dig i olika sammanhang.
Kram🍁☔️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.