Grymt God Moussaka

30 augusti, 2017

Det är några år sedan jag postade det HÄR receptet på LCHF Moussaka som jag vet att många av er uppskattar.
I går gjorde jag ännu ett recept på Moussaka som blev såååååå gott! Tror personligen att jag tycker att det här är ännu godare än mitt förra =) Kanel i moussaka är ju bara magiskt gott!
Att vattna ur aubergine är enkelt genom attn låta dem gå i varmluft i ca 20 minuter. Plättlätt!



Oströran


Lite grekcypriotiskt rött vin i blev pricken över i:et!





Alla barnen åt med god aptit och äldsta sonen Nicholas åt det även till lunch idag.

Skriv ut

Grymt God Moussaka

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • Köttfärssås:
  • 1 kg nötfärs
  • 23 st stora aubergine
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 burk krossade tomater (Mutti är min favorit)
  • 2 msk tomatpuré
  • 
3 msk kalvfond
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen muskot
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • Oströra:
  • 5 dl creme fraiche
  • 150 g riven smakrik ost
  • 2 äggulor
  • salt, peppar
  • 50 g riven ost till topping
  • smör eller olivolja till stekning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g (gärna varmluft)
  2. Skiva auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem vattnas ur i ca 20 minuter.
  3. Fräs finhackad lök med finhackad vitlök. Rör ner färsen och stek i omgångar. Rör ner tomatkross, tomatpuré, kryddor , fond och vin. Låt puttra ihop.
  4. Rör ihop creme fraiche med riven ost och äggulor. Salta och peppra lite.
  5. Varva köttfärsröra, oströra och aubergine i en ugnsfast form. Avsluta med aubergine och strö riven ost över. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter. Servera med en god fetaostsallad.


 
SparaSpara
SparaSpara

14 kommentarer
0

14 kommentarer

Viveka 10 mars, 2019 - 07:17

Jag gjorde om det till vegetariskt genom att använda cornfärs som legat i soja och lite havregrädde och bytte ut Creme fraiche mot havrefraiche. Blev supersupergott! Tack för receptet!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.