Hej på er!
Det är ju inte klokt, vi är nästan i mitten av Juni?! Midsommar nästa fredag! och den 24:e fyller jag år.
MY GOODNESS – stoppa tiden känner jag..
I dag är det vackert väder så jag ska stänga ner här efter detta inlägget och hoppa in i SPA-badet! Den som hade en pool…. men jag är nöjd med SPA badet, vi bor ju nära havet så det får man vara tacksam för!
Hörrni, detta blev SÅ rackarns gott. Sluuuuuurp!
Grillad spetskål är magiskt gott tycker jag. Blir sådär smakrik och lite söt.
Jag ringlar olivolja över och saltar. Även gott att riva lite citronskal över.
Biffarna är gjorda på 23% färs, blir SÅ smakrika!
Jag köper på Ica och färsen kallas Hamburgerfärs.
Haha! Värsta eldssvådan men de blev bara godare av lite eld 😉
Vi testade detta vinet igår!
Blev så perfekt till maten.
Domaine Petit Perou Beaujolais ”Tu m’tiens au jus”
Lätt och fruktig Beaujolais från Gamay-druvor som passar utmärkt till en rad rätter, särskilt under varmare månader. Med sin friska syra och mjuka tanniner är det ett mångsidigt val till både lättare och medelstarka maträtter
Servera vinet lätt kylt, runt 12–14 °C, för att framhäva dess fräschör och fruktighet
Kan beställas till ditt lokala systembolag!
Mycket trevlig tyckte vi!
ÄLSKAR de här glasen! HÄR hittar ni dem.
Daniel svängde ihop parmesan- och tryffelsmöret. Tryffelpulvret som jag köpte på tryffelgården i Kroatien är SÅ GOTT.
Dinner is served! 😍
Detta MÅSTE ni göra!
Skriv ut
Grillad hamburgare med spetskål, parmesan- och tryffelsmör samt karamelliserad lök
- Portioner: 4
Ingredienser
Hamburgare:
800 g nötfärs (gärna över 20 % fett)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap (valfritt)
1 msk kalvfond
2 tsk worchestershiresås
1 msk kallt vatten (för saftigare burgare)
Grillad spetskål:
1 stor spetskål
Olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Tryffelsmör:
100 g rumsvarmt smör
1 tsk tryffelolja (eller mer efter smak) alt tryffelpulver
1 liten vitlöksklyfta, riven (valfritt)
Flingsalt
Karamelliserad lök:
2 stora gula lökar, tunt skivade
1 msk smör
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
Salt
Instruktioner
Forma 4 rejäla burgare, cirka 2 cm tjocka. Salta och peppra precis före grillning. Grilla på hög värme 3–4 minuter per sida eller tills innertemperaturen är 58–60 grader för medium.
Dela kålen i 4 klyftor med rotfästet kvar så att de håller ihop. Pensla med olivolja och grilla 3–4 minuter per sida tills de fått fin färg och mjuknat något.
Rör ihop alla ingredienser till smöret. Forma till en rulle i plastfolie och kyl tills smöret stelnat. Skiva upp och lägg på de varma burgarna vid servering.
Stek löken långsamt i smör och olja på låg värme i 20–30 minuter tills den är gyllene och mjuk. Tillsätt vinäger mot slutet. Smaka av med salt.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

3 kommentarer
Låter ju fantastiskt gott 😋
Det där lät ju helt fantastiskt gott! Får ta och köpa tryffelolja känner jag och testa 🙂 Glad fredag på dig, kramen
För den som lagar den här middagen är den inte bara served utan deserved 👏 Låter så väldans gott!