Grillad Fjällröding med Pepparrotskräm

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

God förmiddag!

Ingen sol här idag inte! Men inget regn, det får man vara glad för! Dynorna på nya möblemanget är på och vårt möbelöverdrag har inte kommit än.
Är nöjd! Ska visa mer sedan. Vi beställde det HÄR möblemanget.
Fortfarande bra rabatt! (45%) Jag funderar på att beställa någon modul till så den blir ännu större för vi har plats. Det enda som ska upp sedan är våra solsängar.

Frukosten i magen – Protein med probiotika (Källa) och Bacon med ägg och dijonnaise. MUUUUMS!

Ä
Älskar svarta Ostindia! HÄR hittar ni serien.

Över till receptet!
Jag hade pepparrotskräm över från  Rågcanapéer med räkor, pepparrotskräm och löjrom som jag lade upp för någon dag sedan.
Gjorde den lite lösare genom att tillsätta creme fraiche och citronjuice och lite mer pepparrot & salt. GOTT!

Tog fram fjällröding från frysen. Beställer från Ishavet.nu! De är SÅ fina!
Är helt besatt i röding, såååå gott att grilla.

Penslar med olivolja och kryddar med salt & peppar.

Grillar sedan på 200 gr (medelvärme) i 5-8 minuter med locket på. Skinnet ner och den ska inte vändas. Våra filéer var riktigt stora, så det kan behövas mindre tid. Så fort köttet är mjölkigt blek och lätt faller isär är fisken klar.

Snabbmat när det är som bäst!

Perfekt grillad röding, med god smak av det grillade skinnet under (går enkelt att dra av)
YUUUUUUUMIE!!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillad Fjällröding med Pepparrotskräm


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Fjällröding
2 stora filéer av fjällröding med skinn
Olivolja
Salt och svartpeppar
Rivet citronskal (valfritt)

Pepparrotskräm
100 g färskost
1 dl grekisk yoghurt
1–2 msk färskriven pepparrot
1–2 tsk citronjuice
Salt och svartpeppar


Instruktioner

Torka av rödingen med hushållspapper. Gnid in köttsidan med lite olivolja och krydda med salt, peppar och eventuellt rivet citronskal.
Värm upp gasolgrillen till medelhög värme, cirka 180–200°C. Smörj grillgallret ordentligt eller använd en grillbricka.
Lägg filéerna med skinnsidan nedåt grillen. Grilla med locket stängt i 5–8 minuter tills fisken är genomlagad. Vänd dem inte – de blir färdiga skinnsidan.
Rör ihop färskost, yoghurt och riven pepparrot till krämen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.
Servera den grillade rödingen med en klick pepparrotskräm och en god vitkålssallad eller annat valfritt tillbehör. Garnera gärna med lite extra pepparrot eller örter.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.