Fröbröd med kokosmjöl

29 augusti, 2011

God förmiddag! Här står det storstädning på agendan! Min man i all ära, det är inte lätt att ro ett hushåll med fem barn samtidigt som man har egen firma så efter min vecka i Malmö så behövs det städning 😉
Något annat som behöver städas är undertecknad! Nu är sommaren över och även om man går på LCHF så unnar i alla fall jag mig mer vin, desserter (lchf) m.m så nu känner jag att det är dags att hålla lite hårdare på vissa matregler. För mig gäller det:
1. TRÄNA (jag aktiverar mitt gymkort på onsdag! 3 ggr i veckan är mitt mål, lågintensiv träning tillsammans med styrka)
2. Inget vin på vardagarna
3. Jag drar ner på mejeri (yoghurt, grädde, creme fraiche), bär och fokuserar på fett, protein och grönsaker, nötter.

I morse gjorde jag fröbröd från Annas första bok ”LCHF Husmanskost” Jag ändrade dock lite i receptet, bytte ut en del av fröna mot kokosmjöl för jag älskar mitt kokosmjöl! Har man inget kokosmjöl så kan man göra enligt originalreceptet.

1 liten ugnsplåt
3 ägg


3 dl riven stark ost (jag river västerbottensost)
1 msk majonnäs (jag gör egen)
2 msk keso
1,5 tsk bakpulver
Ca 5 dl frön (pumpa, solros, hela linfrön, sesamfrön)
eller ca 3 dl frön + 0,5 dl kokosmjöl

Blanda ost, ägg, keso, majonnäs och bakpulver och häll i frön, (koksonötmjöl) tills degen blir fast men inte torr.
Lägg upp på bakpappersklädd plåt och platta till, degen ska inte vara jättetunn (ngn cm) så jag använde en mindre bakplåt.
Grädda i ca 15 min i 225 grader!


Makrillmacka med egengjord majonnäs, detta lär jag stå mig på i timmar!

25 kommentarer
0

25 kommentarer

Carina 25 september, 2013 - 01:16

Hej… Jag har köpt din app o upptäckte ett fel i receptet för Fröbröd. Det står 1 tsk bakpulver o sen under 1 msk bakpulver

Tack för alla härliga recept

Svara
Åse 25 september, 2013 - 17:14

Hej Carina! Felet är antecknat redan så det är ändrat i uppdateringen som snart kommer 🙂

Svara
Zanna 30 augusti, 2011 - 15:00

Detta recept ska jag prova, låter jättegott! Är dock nyfiken på om du vet hur många kolhydrater en bit innehåller? Självklart beroende på hur många bitar man delar i. Tack för en inspirerande blogg!/Zanna

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 18:34

1,8 kh om det delas på 16 =)

Svara
Anna 30 augusti, 2011 - 08:05

Hej Åse,

Jag undrar också vad för fett du äter istället om du nu ska minska på mejeri? Då blir det ju inga feta såser till lunch och middag som man blir mätt på?
Jag har nu kört LCHF i 3,5 vecka, men har bara gått ner 1-2 kg och tittar lite på hur jag kan ändra kosten.

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 09:06

Hej Anna! Det är ju inte grädden eller creme fraichen som mättar utan fettet i mejerin =) Vispgrädde innehåller 40% fett så majonnäs eller bearnaise, eller liknande såser eller en fet dressing mättar ju ännu mer då de är energitätare.
Man får inte glömma fettet i tex lax och andra feta fiskar. Sedan fläskfärs, fullfeta ostar etc. Aromsmör till köttet etc. Det finns inga krav på mejerier alls inom LCHF, personligen tror jag att det kommer försvinna från kosten i framtiden pga det börjar dyka upp studier om kaseinets verkan. Vi vet också att det är för många en stor bromskloss i viktminskningen. Men många går ner bra på grädde och creme fraiche, så det är mest när man behöver som man kan dra ner på dem.
Kokosfettet är en bra fettkälla, steka i rikligt med smör, avokado.. ja bara fantasin som sätter gränser =))

Svara
Anna 30 augusti, 2011 - 09:39

Ok, tack då förstår jag. Har precis fått hem kokosfett. Dock har jag inte hittat någon majonäs utan socker. Vet du om det finns någon eller måste man göra själv?
Tycker att din blogg är jättebra och jag läser den dagligen och får nästan all min inspiration till mat härifrån. Det är bra att vi får både strikta och inte så strikta förslag.

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 09:47

Det är BUSENKELT att göra själv! Prova mitt recept, det tar 2 min!!
Vad roligt att du gillar min blogg!! =)

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.