Festligt gott! OXFILÉ med med magiskt god timjansås

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar

Glad alla ♥️- dag idag kära följare!

Äter ni något gott idag? Det här är bland det goaste jag vet när det kommer till en god köttbit med sås!

Oxfilén (mittbit) på drygt 600 g försteker jag snabbt i smör och olja med salt och peppar och sedan vakuumförpackad jag den och kör i sous vide på 60 gr i 3 timmar .
Sedan steker jag snabbt på i het panna för att få yta och väl tilltagna skivor skärs ut.
Har ni ingen souvide? Då hade jag saltat och pepprat den sedan stekt den hastigt och sedan satt in  i ugnen på 125 gr i ca 30 min (innertemperatur 56-58 gr)

Potatisklyftor i ugn eller rotfrukter i ugn är ju alltid ett säkert kort till kött, prova att lägga små tomater på kvit ovanpå och låt rostas. De blir magiskt söta och goda i ugnen! Jag ringar bara lite olivolja och salt ovanpå. Torkad timjan är mycket gott på potatis / rotfrukter.

Min timjansås är MAGISKT GOD! Den brukar bli såååå uppskattad!

Tallrik HÄR

Äter ni inte potatis eller rotfrukter och vill ha ett alternativ som är lägre i kolhydrater?
Då rekommenderar jag rostad skivad blomkål! Ringla olivolja över och salta och rosta i ugnen. HUR GOTT?

Tallrik HÄR 

Ja som ni ser, så gör jag ofta oxfilé med den magiska såsen när det vankas festlighet! <3

Här kommer receptet på såsen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Magiskt god timjansås till kött


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

2 st schalottenlökar, finhackade
1 klyfta vitlök, finhackad
smör att steka i
3 dl syrad grädde
2 msk konjak
1 msk fond: brynt schalottenlök
1 tsk kinesisk soja
1 kruka timjan, repade blad och hackat
svartpeppar och ev salt
1 dl riven parmesan


Instruktioner

Fräs schalottenlök och vitlök i smöret, rör ner övriga ingredienser utom parmesan.
Låt koka ihop på låg värme i 7-8 minuter. Rör ner parmesan innan servering

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Fredagsmat: Oxfilé med kantareller i timjansås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 8 oktober, 2023 - 12:00

[…] fredags var jag såååå sugen på en god köttbit och tipsade ju på Facebook om min goda timjansås och så blev det också! Först lite enkel Carpaccio medans vi förberedde […]

Svara
Fläskytterfilé i sockerkaksform med magisk gräslökssås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 september, 2023 - 11:05

[…] är något magiskt med just örtsåser tycker jag, tex min timjansås som jag har i många recept. Jag är otroligt svag för just örter i mat! Det här är en galet […]

Svara
Maria Persson Granbom 26 augusti, 2023 - 22:19

Verkligen som du skriver, en magisk sås. 🤩

Svara
Christine 15 februari, 2023 - 21:53

Vilken underbar sida du har, nu ska jag verkligen försöka gå efter dina veckomenyer, jag har funderat på Gastric bypass men ska göra ett sista försök med dina härliga recept🥰🥰😃🥰🥰

Svara
Nellie 15 februari, 2023 - 07:38

Tack för en underbar blogg<3
Kan man använda något annat istället för konjak?
Om man utesluter den helt blir såsen ändå lika god?

Svara
Åse 15 februari, 2023 - 09:30

Absolut! Konjak ger en god smak men går bra utan!

Svara
Anita 14 februari, 2023 - 10:03

Glad alla hjärtans dag till dig också.
Vi ska äta kronhjortstek hasselbackspotatis o din timjansås.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.