Hej på er!
Tack för kryahälsningar 💖
I dag känner jag mig mycket piggare! Mer energi i kroppen och jag sitter och jobbar på kontoret – denna vecka korrar jag recepten till boken för på måndag är det lämning på allt så den hinner till tryck =)
I går svängde jag ihop den här goda soppan, lite hastigt påtänkt men jag hittade ett paket saffran i kylen och så hade jag både fryst lax och kräftstjärtar! Blev sååååå gott!
Det var lillördag så ett glas vitt fick ackompanjera soppan! Daniel köpte ett så passande vin till soppan som jag måste tipsa er om!
Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc, 2018
”Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, smör, nötter, ananas, vanilj och citrus.”
Passade så fint med den krämiga saffranssmaken!
Här kommer receptet!
Skriv utLax- och Kräftsoppa
- Portioner: 4
Ingredienser
400 g laxfilé
200 g kräftstjärtar
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
smör att steka i
1 msk tomatpuré
1 pkt saffran
2 tsk torkad timjan
3 dl vitt vin
1,5 msk konc. fiskfond (eller 1 tärning)
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 dl vatten
100 g kräftmjukost
salt, peppar
1 knippe dill-
Instruktioner
Skölj purjolöken och strimla den, finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i smör.
Rör ner tomatpuré, saffran, timjan och låt allt fräsa ihop en stund. Lägg över i gryta, rör ner vin och fiskfond.
Låt puttra ihop en stund och rör sedan ner creme fraiche, grädde, vatten och kräftost. Låt sjuda i ca 15 minuter, smaka av med salt, peppar och eventuellt mer fiskfond. Skär laxen i 3 cm bitar och lägg ner i grytan. Låt koka upp snabbt, stäng sedan av värmen och rör ner kräftstjärtarna och hackad dill.
Servera.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Har beställt vinet! Ska bli spännande att smaka 🙂😘
Hoppas du gillar det! 🤗🎈
Längtar tills den nya boken kommer 👌 Trevlig helg 🌹
Vad roligt att du känner så! Trevlig helg! 💖
Maj gad så gott det verkar……..jag älskar ju saffran (guds gåva till…….mig.*L*) Jag har letat efter ett bra recept som är krämigt och med tydlig saffranssmak……..skall testas!
Detta recept är så gott, har du testat att göra den med Cocosgrädde? Det tänkte jag testa någon gång 😊
Absolut! Går jättebra att ha istället! KRAM