Fiskgratäng är verkligen en klassiker som alltid går hem här hemma! Krämig, smakrik och så enkel att variera – perfekt vardagsmat!
En rätt som passar lika bra till vardag som helg! Toppa tex med fluffigt potatismos eller Blomkålsduchesse!

Här kommer en variant som vi åt igår.
Vi hade kolja i vår gratäng men det går ju bra med torsk eller annan vit fisk.
Hoppas det smakar!

0 kommentarer
0 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag uppskattar min IR-matta!
Den hjälper kroppen att slappna av, ökar cirkulationen och ger en fantastisk känsla av återhämtning.
Värmen går på djupet i muskler och leder, perfekt efter träning eller bara när man vill landa på kvällen. Jag använder min matta gärna bland det första jag gör så här års.
Läs mer HÄR

Höstens stora IR – kampanj! Totalt 26% rabatt

Nu vill jag tipsa om att Trendrehab just nu har kampanj på hela sitt IR-sortiment!
Under perioden 20–26 oktober får du nedsatta priser på IR-produkterna – och med min kampanjkod får du dessutom 20 % extra rabatt. Totalt blir det hela 26 % rabatt mot ordinarie pris.
Det här är ett perfekt tillfälle om du gått i tankarna att investera i en egen IR-produkt – kanske till dig själv, eller som en omtänksam present till någon du tycker om.

Den djupverkande värmen ökar cirkulationen, hjälper musklerna att slappna av och ger en känsla av återhämtning och lugn – både för kroppen och sinnet.

Kampanj hos Trendrehab

Just nu får du 20 % extra rabatt på alla IR-produkter!
Totalt 26 % rabatt mot ordinarie pris under kampanjperioden 20–26 oktober.
Ange kod: 56KILO

Till kampanjen hos Trendrehab

0 kommentarer
0 FacebookPinterestEmail

Grillad saftig kyckling, kokos och lime – det här är Karibien på tallrik!
Jamaicansk Jerk Chicken är en klassisk rätt full av smak.
Den kryddiga jerkmarinaden med chili, lime och kryddpeppar ger kycklingen sin karaktäristiska hetta,
medan Coconut Rice & Peas och den heta ananassåsen rundar av med len sötma – en rätt som är lika god till vardag som till helg. Detta måste ni testa!

Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej på er och skön söndag!

Jag hade den skönaste lördagen ever igår! Laddade batterierna i SPA-badet med ansiktet mot solen.
Njöt av en korv i solen med ryggen mot husväggen. Lade mig sedan i soffan vid 16.30 och lämnade den 00.30 haha!
Då hade jag lyckats slumra i någon halvtimme runt 17.30 och även slocknat i soffan efter Idol.

Jag började med ny serie: THE WAY HOME på Tv4 Play – rekommenderas varmt om man som jag gillar Hallmark och fantasy.
Sedan såg jag och Daniel HITMAN på Netflix – sååååå bra och kul! Tips!
Efter det Idol och sedan Bäst i Test med Alice. En fin dag och kväll ♥️

Titta så fin adventstjärnan jag nämnde igår är! ÄLSK!
Passar perfekt i uterummet! Givetvis är de inte uppe än, men ville bara visa er.

Adventsstjärna i uterummet, visad i dagsljus – 56kilo.se


Adventsstjärna på bord i uterummet, mysig känsla – 56kilo.se

Kul att ni var så många som ville ha recepten från vår karibiska afton!

Jamaican jerk chicken med coconut rice på tallrik – 56kilo.se

Det är ju inte länge sedan jag var i Karibien och maten är ju SÅ god!
Smakerna är ofta sött, syrligt, salt och starkt! Vanliga ingredienser är kyckling, fisk, skaldjur, bönor, ris, kokosmjölk och tropiska frukter som ananas, mango och passionsfrukt.

Små Antillerna – Karibiens pärlband

Längtar tillbaka och som tur är så har jag ännu en resa till Karibien (jobbresa) i december att se fram emot!
Denna gången är det en längre kryssning och jag är borta hela 12 dagar och nu går resan till Västindien och Små Antillerna.
Ö:arna jag kommer besöka är: St. Thomas – Jungfruöarna, Guadaloupe, Martinique, St. Lucia, Grenada, St. Vincent – Grenadines och Barbados.
Öarna är kända för turkosa vatten, vulkaniska landskap och smakrik matkultur.
Om jag längtar?

Grillad jerk chicken med ananassås och kokosris – 56kilo.se

Jerk Chicken är hjärtat i den jamaicanska matkulturen och en symbol för Karibiens djärva, rytmiska smaker.
Ordet jerk syftar både på kryddblandningen och tillagningssättet: köttet marineras i en intensiv, kryddig blandning och grillas sedan långsamt över glöd eller pimento-trä (allspice-trä), vilket ger den karakteristiska rökiga smaken.

Kryddbasen innehåller nästan alltid Scotch Bonnet-chili (i detta receptet habanero), timjan, kryddpeppar (allspice), kanel, muskot, nejlika, vitlök och ingefära – en kraftfull kombination av hetta, sötma och jordighet.
Resultatet blir saftig, aromatisk kyckling med karamelliserad yta och djup smak – ofta serverad med rice & peas, stekt banan och en fruktig sås, som min ananassås.

Mitt recept är autentiskt men anpassat för hemmakök!

Både habanero och Scotch Bonnet tillhör samma art och är lika starka men Habanero är lättare att få tag i.
Här i detta receptet har jag använt habanero.

Närbild på jerk chicken i marinad med kryddor – 56kilo.se

Kryddblandningen mixas ihop till en tjock slät pasta som kycklingen får marinera i.

Förberedelser av jerk chicken, kyckling i marinad – 56kilo.se


Marinerad kyckling redo för grillning – 56kilo.se
Kyckling i bunke med jerkmarinad – 56kilo.se

In i kylen med detta! Gärna i ett dygn!

Jerk chicken som marineras i kyl – 56kilo.se

Jag sparar 2 tsk (ca) av marinaden och blandar med övriga ingredienser till den heta ananassåsen.
In i kylen med den också.

Het ananassås i skål – 56kilo.se

Coconut Rice & Peas

Coconut Rice & Peas är en av de mest klassiska och älskade rätterna i hela Karibien, och den är det självklara tillbehöret till jerk chicken.
Man äter det varje söndag, ofta till kyckling eller fisk.
Basen är ris kokt i kokosmjölk tillsammans med bönor, timjan, lök, vitlök och Scotch Bonnet (Habanero).
Kokosmjölken ger riset en krämig, rund smak, medan chilin tillför bara en lätt hetta – man lägger den hel i grytan så den inte spricker och gör rätten för stark.

Coconut rice and peas – karibiskt kokosris med bönor – 56kilo.se

Till den här rätten drack vi jamaicansk öl (Red Stripe) men även Corona är god!
Såååå goda smaker! Just den här uppläggningen och presentationen tillhör väl inte det vackraste 😉
Ni kan ha kycklinglårfilé som jag eller ännu hellre kyckling med skinn i olika delar!
Går så klart bra att tillaga i ugn men grillen är ju att föredra.

Serverad jerk chicken med coconut rice och ananassås – 56kilo.se

Jerk chicken upplagd på fat med ris – 56kilo.se

Här kommer receptet!

7 kommentarer
0 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Heeeej på er och skön lördag på er alla!
Vi har en orörd helg framför oss och ovanpå det – helt obokad! Såååå skönt!
Vi har massor att göra här hemma dock. Förråd och garderober som ska rensas, utemöbler och dynor ska in och mycket mer.

Uterummet flödar i ljus! Går inte ens att rättvist fota.
Kallt och krispigt ute, 5 grader!
Väntar på att solen ska komma till SPA-badet så ska jag ut och lägga mig där i 40 graders värme och lapa sol!

Jaha, vad har hänt i veckan då? Inte mycket. Som jag skrev  så har energin varit låg. Jag har dessutom en förkylning som inte bryter ut.
Men i torsdags  kände jag att humöret och energin började återkomma. Sakta men säkert kommer jag upp till ytan igen.
Jag begav mig ut till Väla för att göra lite ärenden och invigde nya jackan. Lite svårfotad men åh vad jag älskar den!

Rejäl med fint fall men ändå inte klumpig.
Finns i både svart och vinröd. Var lite inne på vinröd men slog till på en svart istället.

Jackan är i ullmix och är helfodrad med ståkrage.Ni hittar den HÄR!

På VÄLA handlade jag min MUST HAVE! Den här använder jag VARJE DAG.
HÄR
Peter Thomas Roth 24K Gold Pure Luxury Lift & Firm Prism Cream:
En highlighter/illuminator berikad med 24K-guld och ”colloidal gold”, som ger ett lystergivande resultat och sägs med hjälp av optiska diffusers ”prism”-effekt sprida ljus och jämna ut hudtonen.
Jag blandar den med Sensai Bronzing Gel – HÄR

Kombinationen ger både solkysst hud, lyster och ljusreflektion! Jag älskar kombon!

Köpte även den HÄR som är den absolut BÄSTA anti-age handkrämen jag haft!
Fick tipset av härliga Eddie Fisher när vi var på väg hem från Göteborg och jag kan nog inte leva utan den nu! Händerna blir märkbart slätare och mjukare!

Hörrni, NOVENT är bakom hörnet och jag lääääängtar!
En bekant till mig pysslar och jag köpte den här av henne – såååå fin! (Den är unikt gjord, så finns inte fler ex av den här)

Beställde två av den HÄR fina adventstjärnan, blomformad adventsstjärna i textil och akryl!
Ska ha i uterummet tänker jag. Tycker den är så himla fin!
De är på väg hem till mig i skrivande stund så jag kan ta nya bilder och visa den live senare.

PS! 56KILO25 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser

SÅ här ser den ut live! SÅÅÅ fin!!!

Nåväl, fredag igår! Jag tog fram löjrom från frysen och en flaska rosa Champagne som vi fick från syrran i lördags.
Svängde ihop en Löjromsbricka – alltid GOTT!!

Till middag blev det BIFF RYDBERG med Senapscrème
LOVE IT! För lågkolhydratversion kan man så klart ersätta potatis med andra rotfrukter. Kålrot, rotselleri är ju såååå gott.

 

KRAM på er alla och Njut lördagen!

4 kommentarer
0 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej på er!

I dag har jag vaknat till en helt annan energinivå än tidigare i veckan, – äntligen!
Usch vidrigt när det känns som man har blykeps på och bly i skorna! Ska strax ta mig ut på en skön runda.

I lördags hade vi systrar & svågrar här på middag! Sååååå himla härligt det blev!
Idén med temamiddag med systrar & svågrar kom när jag och Daniel var hos ena syrran i somras: Familjemys & M/S Wetterling
(Lillasyrran var i Spanien)

Temat är hemligt för gästerna, det enda de visste var att de skulle komma i färgglada kläder – eller åtminstone i somriga.

Min klänning HÄR

Menyn var:

KOKOSFRITERADE RÄKOR MED CHILI OCH LIME–AIOLI & FRUKTIG SALSALLAD
och
JAMAICAN JERK CHICKEN & COCONUT RICE & PEAS med het ananas–sås
Dessert: GRILLAD ANANAS MED ROM OCH VANILJGLASS

Ni ska få recepten sedan!

Jerk Chicken är en smakrik, rätt kryddstark kyckling som får marinera i flera timmar, helst över natten!

Ananassåsen får också den vila i kylen i några timmar så att smakerna sätter sig.

In i kylen!
Jag hade kycklinglårfilé men man kan även ha andra delar av kycklingen – jag rekommenderar inte kycklingfilé!

Fördrink: RUM PUNCH – sluuuurp!

Dukat och klarar för våra gäster.

Till förrätten gjorde jag en fruktig salsasallad

Dags att hälla upp fördrinken!

Skylten tog jag och dDniel med oss från Aruba för 20 år sedan! Den fick vara lite rekvisita nu 🙂

Mina fina svågrar och make 😍

Syrrorna och jag 😍

Förrätten är redo att serveras!
YUUUUUM!

Huvudrätten är inte såååå fotovänlig men rackarns gott!

Dessert is coming up!

Vilken kväll vi fick, vi satt och pratade till 2 på natten. Högt och lågt – som det ska vara!
❤️‍🔥

6 kommentarer
0 FacebookPinterestEmail