Timjankyckling i långpanna med feta och oliver

24 maj, 2021

Hej på er och hej måndag!

Hoppas ni hade en fin pingst, det hade verkligen jag! Ska visa er lite snaps från helgen strax.
Detta åt vi förra veckan – åh såååååå gott! Jag älskar allt-i-ett pannor med massor av grönsaker och fräscha smaker!


(I receptinstruktionen så har jag olivoljan i marinaden innan)

Detta är sådan mat jag skulle kunna äta varje dag – enkla råvaror och utan krusiduller.

Hoppas ni provar detta – SNART!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjankyckling i långpanna med feta och oliver


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé
1/2 dl tamarisoja
1 dl olivolja
2 citroner
1/2 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 hel vitlök
4 knipplökar
1 knippe sparris
400 g romaticatomater
2 paprikor, olikfärgade
4 dl urkärnade svarta oliver
150 g fetaost
1 kruka timjan


Instruktioner

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar, lägg i bunke med soja, skalet och saften från 1 citron, olivolja, salt och chilipeppar och marinera i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 gr.
Skala vitlöksklyftorna, skär av blasten på knipplöken och halvera lökarna. Skär av den hårda stammen på sparrisen och dela sedan varje sparris i delar om ca 4 cm. Halvera tomaterna. Kärna ur paprikorna och skär i stora klyftor. Skär citronen i stora skivor. Lägg grönsakerna, oliverna på en smord ugnsplåt och blanda med den marinerade kycklingen inkl marinaden. Fördela fetaost i bitar över och reda timjan.
Ugnsbaka i ca 30 minuter tills kycklingen är klar och allt fått din färg. Servera med valfritt tillbehör som ugnsbakad spetskål eller ris, bulgur etc

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Frida 24 maj, 2021 - 15:25

Gott Gott, precis min typ av mat som jag lagar ofta här hemma.
ha en go måndag <3

Svara
Åse 25 maj, 2021 - 08:10

Härligt du gillar – njut dagen! 💞

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.