Tacopasta i Crockpot Express – enkel allt-i-ett-rätt med köttfärs

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Krämig tacopasta i Crockpot Express

En sån där rätt som alltid går hem. Mustig, krämig och full av tacosmak – dessutom enkel att laga i Crockpot Express. Jag gör den i min Turbo Express med tryckkokning, men den fungerar så klart även i vanlig Crockpot eller på spisen med lite justeringar.

Vad händer hos oss idag?

Hej på er och skön söndag!

Jag och Daniel har varit igång sedan 8.30. Först bakade jag Surdegsfrallor till barnen och därefter Ostbröd i Airfryern till oss själva – perfekt när vi bryter fastan lite senare. Sedan har vi storstädat huset och Daniel har bytt lampor i spottar och gjort en drös andra saker också. Nu ska vi strax i väg och fylla på kylen lite. Det är grått och riktigt ruggigt väder idag, så det känns extra skönt att ha mat färdig i Crockpoten.

Jag gjorde mina ostbröd utan färskost och använde pofiber istället – det blev väldigt brödlika! Doftade nästan lite råg faktiskt.

Proteinrika ostfrallor i Airfryer (2 st)

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • ½ dl pofiber
  • 1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 100 g riven ost (ca 29 g protein/100 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt

Så gör du:

Vispa äggen fluffiga.
Blanda sedan pofiber, bakpulver, salt och ost i en skål.
Rör därefter ner de vispade äggen och låt svälla i 5–10 minuter.
Forma två frallor och grädda i Airfryer: 180 °C i 12–15 minuter.

Så här gör jag min tacopasta i Crockpot Express

Crockpot Express är verkligen en räddare när man vill ha maten klar snabbt. Därför är det den enda modellen jag använder numera.
Alice var på väg hem från jobbet och jag hade ett paket tinad blandfärs i kylen. För att spara tid stekte jag upp färsen snabbt, och lade sedan ner den i pottan tillsammans med övriga ingredienser.

Jag satte på ”Beans / Chili” och valde turbo. Egentligen står den på 12 minuter, men jag sänkte till 10 så att pastan inte skulle bli överkokt. Har ni en Crockpot Express utan Turbo så går det bra, tryck bara på Beans/Chili och justera ner tiden något.
När tiden var ute rörde jag ner 1 dl grädde. Du kan såklart ta mer om du vill ha en riktigt såsig gryta. Föredrar du en mejerifri variant? Då ökar du bara mängden vatten eller tomatkross lite.

Tjejerna älskade det! Därför kommer jag definitivt laga det här fler gånger. En annan fördel är att rätten är lätt att variera – prova andra kryddor om du vill.
Du kan även byta ut pastan mot till exempel strimlad vitkål eller lägga till svarta bönor. Det passar särskilt bra om du äter mer liberal lågkolhydratkost.

Toppa till sist med parmesan 🧀 och färsk oregano 🌱 för extra smak och färg.

Varsågoda – här kommer receptet! Har du testat receptet? Berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TACOPASTA i Crockpot Express


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g blandfärs
500 ml tomatkross
300 g torkad kort pasta
1,5 påse tacokrydda
1 msk kinesisk soja (alt 23 msk japansk)
11,5 dl vatten
1,5-3 dl grädde (efter tryckkokning)


Instruktioner

Fräs färsen i innergrytan (sautéläge om du vill) eller i en stekpanna.
Rör ner tacokrydda, soja, tomatkross, vatten och pasta
Rör om, se till att inget fastnar i botten.
Sätt på Beans/Chili + Turbo, sänk till 10 min
Manuell tryckutsläpp när tiden är ute.
Rör i grädden – smaka av och servera

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

5 kommentarer

Camilla 5 augusti, 2025 - 08:30

Hej, perfekt recept o är nu printat. Ska göras en stressig kväll 🙂 Jag tycker det tar så låååångt tid att få upp trycket i pottan, 20-30 minuter (kanske inte är långt men ibland så) och det kanske är såsom det ska vara. Men när du skriver 12 minuter, då räknas det från du startar den ”på riktigt” eller hur?

Svara
Rigmor Nordholm 4 augusti, 2025 - 08:45

Kör inte du gluten fritt och lowcarb
Eller har du annan pasta här?

Svara
Åse 4 augusti, 2025 - 08:54

Min livsstil är mestadels glutenfri och lowcarb/keto ja. Fast det innebär inte att jag ibland äter både mjöl, pasta, socker etc.
Jag har inga förbud utan äter konsekvensmedvet och ibland bara för att det är gott!
All mat som hamnar här på bloggen är mat som vår familj äter eller som tillagats vid bjudning och fest, det är inte en personlig matdagbok så det är ju ofta jag äter annat eller väljer bort tex pasta/potatis om det serverats på bordet.

Nu var detta inte mat till mig utan till mina tonårstjejer och deras vänner.
Detta var inte glutenfri pasta, men vill man ha glutenfri pasta kan man ha det. Jag gav även tips i inlägget om att använda vitkål om man vill äta lågkolhydratkost.

Svara
Cissi Petersson 3 augusti, 2025 - 22:07

Ser gott ut!
Hur lång tid och vilket läge behöver rätten i en vanlig Crockpot (utan turbofunktionen)?

Svara
Åse 3 augusti, 2025 - 22:13

Jag hade kört allt utom pastan och grädden på Låg i 4–6 timmar eller Hög i 2–3 timmar.
Tillsätt pastan mot slutet och ev tillsatt ev. lite mer vätska beroende på hur mycket sås du redan har.
Låt stå på Hög i ca 20–30 minuter, eller tills pastan är mjuk men inte överkokt. (Rör om efter halva tiden)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star