Krämig tacopasta i Crockpot Express
En sån där rätt som alltid går hem. Mustig, krämig och full av tacosmak – dessutom enkel att laga i Crockpot Express. Jag gör den i min Turbo Express med tryckkokning, men den fungerar så klart även i vanlig Crockpot eller på spisen med lite justeringar.
Vad händer hos oss idag?
Hej på er och skön söndag!
Jag och Daniel har varit igång sedan 8.30. Först bakade jag Surdegsfrallor till barnen och därefter Ostbröd i Airfryern till oss själva – perfekt när vi bryter fastan lite senare. Sedan har vi storstädat huset och Daniel har bytt lampor i spottar och gjort en drös andra saker också. Nu ska vi strax i väg och fylla på kylen lite. Det är grått och riktigt ruggigt väder idag, så det känns extra skönt att ha mat färdig i Crockpoten.
Jag gjorde mina ostbröd utan färskost och använde pofiber istället – det blev väldigt brödlika! Doftade nästan lite råg faktiskt.
Proteinrika ostfrallor i Airfryer (2 st)
Ingredienser:
- 2 ägg
- ½ dl pofiber
- 1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
- 100 g riven ost (ca 29 g protein/100 g)
- 1 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
Så gör du:
Vispa äggen fluffiga.
Blanda sedan pofiber, bakpulver, salt och ost i en skål.
Rör därefter ner de vispade äggen och låt svälla i 5–10 minuter.
Forma två frallor och grädda i Airfryer: 180 °C i 12–15 minuter.
Så här gör jag min tacopasta i Crockpot Express
Crockpot Express är verkligen en räddare när man vill ha maten klar snabbt. Därför är det den enda modellen jag använder numera.
Alice var på väg hem från jobbet och jag hade ett paket tinad blandfärs i kylen. För att spara tid stekte jag upp färsen snabbt, och lade sedan ner den i pottan tillsammans med övriga ingredienser.
Jag satte på ”Beans / Chili” och valde turbo. Egentligen står den på 12 minuter, men jag sänkte till 10 så att pastan inte skulle bli överkokt. Har ni en Crockpot Express utan Turbo så går det bra, tryck bara på Beans/Chili och justera ner tiden något.
När tiden var ute rörde jag ner 1 dl grädde. Du kan såklart ta mer om du vill ha en riktigt såsig gryta. Föredrar du en mejerifri variant? Då ökar du bara mängden vatten eller tomatkross lite.
Tjejerna älskade det! Därför kommer jag definitivt laga det här fler gånger. En annan fördel är att rätten är lätt att variera – prova andra kryddor om du vill.
Du kan även byta ut pastan mot till exempel strimlad vitkål eller lägga till svarta bönor. Det passar särskilt bra om du äter mer liberal lågkolhydratkost.
Toppa till sist med parmesan 🧀 och färsk oregano 🌱 för extra smak och färg.
Varsågoda – här kommer receptet! Har du testat receptet? Berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte!
Skriv ut
TACOPASTA i Crockpot Express
- Portioner: 6
Ingredienser
800 g blandfärs
500 ml tomatkross
300 g torkad kort pasta
1,5 påse tacokrydda
1 msk kinesisk soja (alt 2–3 msk japansk)
1–1,5 dl vatten
1,5-3 dl grädde (efter tryckkokning)
Instruktioner
Fräs färsen i innergrytan (sautéläge om du vill) eller i en stekpanna.
Rör ner tacokrydda, soja, tomatkross, vatten och pasta
Rör om, se till att inget fastnar i botten.
Sätt på Beans/Chili + Turbo, sänk till 10 min
Manuell tryckutsläpp när tiden är ute.
Rör i grädden – smaka av och servera