Snabb pizzadeg med kvarg – enkel och riktigt god hemmagjord pizza

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

God kväll!

Jag har varit på utbildning hela dagen och nu väntar Godaste Kycklinggratängen i Krämig Örtsås.
I går kväll blev det den här godingen!
Det är ett så enkelt men gott pizzarecept!
Jag äter ju ofta glutenfritt och lågt i kolhydrater men då och då blir det denna pizzan!
Till vinet drack vi Romagnoli från min vinlåda hos Vinoteket!

Degen är enkel att arbeta med och är SÅ god!

Annons för TrendRehabBLACK WEEK - Min kod 56KILO ger just nu 30% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Jag älskar gorgonzola & salami så det blev det.
Tomatsås, riven lagrad ost, salami, röd & grön paprika, gorgonzola, champinjoner, rödlök.

 

KRAM och hoppas ni testar!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb pizzadeg med kvarg – enkel och riktigt god hemmagjord pizza


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

Ingredienser

1 rund pizza:
220 g
vetemjöl special eller Tipo 00
250 g naturell kvarg
1/2 tsk salt
1,5-2 tsk bakpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 300 gr.
Under tiden kan du blanda vetemjölet med kvarg i en matberedare och krydda efter smak. Bearbeta degen i ungefär fem minuter tills den är väl blandad. Därefter tar du upp degen på ett mjölat bord och formar en rund pizzabotten, helst genom att använda händerna för att platta ut degen.
När degen är formad, lägg på dina önskade ingredienser och placera pizzan på den heta plåten. Grädda i ugnen i cirka 5-10 minuter tills pizzan är gyllenbrun och osten bubblar.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna