Scrambled Kesoplättar / Scrambled Pancakes

av Åse

En nyttig men ack så god frukost!
Ibland har man inte tid att stå och vänta på kesoplättarna, eller hur!? Scrambled Pancakes är svaret då!
Mina fina höstäpplen är i princip en synd att inte njuta av nu så jag stekte upp dem i smör med kanel och hade till. Lite 10% grekisk yoghurt satt som en smäck även det.
Det här kommer bli en ny favorit!
Bäst och godast blir det med vaniljproteinpulver, men det går att göra utan!
Här är ett klipp på hur det ser ut när jag gör rätten utan proteinpulver.

012a4405
012a4408
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Scrambled Kesoplättar / Scrambled Pancakes


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 100 gr keso
  • 1/2 skopa (15 g) vaniljproteinpulver
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver
  • kanel och kardemumma

Instruktioner

  1. Mixa ihop keso, ägg, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver och proteinpulver med stavmixer.
  2. Hetta upp en panna med kokosolja och häll i smeten. Sänk till medelvärme.
  3. Låt smeten sätta sig en liten stund utan att du rör. Dela smeten med stekspade och hacka i den då och då. Krydda med kanel och kardemumma. Stek smeten i sammanlagt ca 5-8 minuter tills den är torr.
  4. Servera med bär och yoghurt eller som jag med stekt äpple!

Nutrition

  • Serving Size: 1

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

21 kommentarer

Ann-Charlotte 4 april, 2017 - 10:11

Åh ser supergott ut! Har du något tips på bad som är bra/gott till om man som jag kör rivstarten och tänkte köra detta till frukost?

Svara
Åse 4 april, 2017 - 17:21

Lite hallon och en klick grekisk yoghurt tycker jag =)

Svara
Camilla Liljekvist 31 oktober, 2016 - 08:42

Hej, provade detta recept i helgen vid två tillfällen, blev dock bara en stor degklump precis som flera andra beskrivit. Stämmer receptet? Vad kan ha gått fel? Tacksam för tips, verkar så himla got!

Svara
Åse 31 oktober, 2016 - 09:26

Hej! Det är provat flera ggr och är rätt 🙂 Ser många på instagram som gör dem. Gör du som jag gör enligt videon? Låter smeten sätta sig mellan varven du hackar? Och steker på låg värme länge?

Svara
Camilla Liljekvist 31 oktober, 2016 - 09:37

Japp, har kollat videon, men jag är envis och fortsätter prova mig fram. Tack för svaret!

Svara
Åse 31 oktober, 2016 - 10:13

Lycka till! Som sagt viktigast är att kesopannkakan får stå och stelna till emellanåt så du inte hackar och rör hela tiden.

Svara
Linda Jönsson 25 oktober, 2016 - 09:26

Bästa vardagsfrukosten ever! Havregrynsgröt blir nu ett minne blott. 🙂
Dina recept är magiskt goda, har kört dom nu i två veckor och kommer garanterat fortsätta.
/Linda

Svara
Sofie 23 oktober, 2016 - 09:13

En kletig klump :(. Hamnade i soporna. Går det ens att göra utan proteinpulver?

Svara
Åse 23 oktober, 2016 - 13:29

Hej! Japps går hur bra som helst! Finns en film nu hur jag gör i inlägget.

Svara
Karin 22 oktober, 2016 - 16:26

Om man är akut sugen på dessa och inte har proteinpulver hemma, vad kan man då ersätta med?

Svara
Åse 22 oktober, 2016 - 18:23

Bara skippa! Låt de gå klara i pannan ordentligt! Pudra över lite vaniljpulber =)

Svara
Emma 20 oktober, 2016 - 19:11

Så nyfiken på hur du gjorde för jag fick det inte att funka! Blev bara en stor kletig klimp som jag hackade runt…som slutade i soporna 🙂
Ser ju så gott ut! Några tips?

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 20:35

Ska filma och lägga upp! :))

Svara
Emma 26 oktober, 2016 - 14:46

Jag undrar om mitt problem är att jag har gjutjärnspanna och inte teflonpanna….

Svara
Åse 26 oktober, 2016 - 14:56

Jag gör min i gjutjärn också men snåla inte med kokosoljan och stek på låg värme, länge.

Svara
Pannkakan 13 oktober, 2016 - 09:06

Hur har jag aldrig tänkt på att SCRAMBLA pannkakorna? Mind = blown!

Svara
Åse 13 oktober, 2016 - 09:15

Haha! Uppenbarelse! 🙂

Svara
Annika 12 oktober, 2016 - 22:04

Vad använder du för proteinpulver som är bra vid lchf?

Svara
Åse 13 oktober, 2016 - 08:27

Mitt heter BSN Syntha Edge och finns HÄR

Svara
Jenjo 12 oktober, 2016 - 15:44

Men alltså… Hur himla gott lät inte det!? I min värld – extremt gott. 🙂

Svara
Åse 12 oktober, 2016 - 16:07

Hihi det vAR gott! Yummie!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.