Pestobakad lax med fetaost och bacon

16 juni, 2022

Gokväll rara!

Vi har haft en underbar dag på Cabo Roig stranden, jag och töserna.
Daniel hade deadlines idag så han behövde stanna hemma och jobba. Vi är ju båda med egna bolag så vi vet hur det är ibland.

PHEW, såååååå varmt idag men börjar vänja sig!
Vid lunch gick vi iväg till La Bahia Beach Bar som ligger precis vid ”vår” strand.

Tapas!


Det ÄR ju trist när man mår bäst av att skippa bröd och spannmål att allt är friterat men jag väljer mina strider. Skippar ALLT bröd (och pommes) men det friterade ”köper” jag. Speciellt om innanmätet är bra =) Ren fisk, kött, kyckling.
Så ”jobbar” jag.

Mina gullhönor!
14 och 16 nu i höst – VAD HÄNDE?


Är så stolt över dem! Så otroligt olika men lika fantastiska.

Kaftan och bikini HÄR

Nu ska ni få ett recept av mig!
Jadå, jag har semester men en del på lager och så klart kommer jag laga mat här nere!

Häääär kommer!
Detta var SÅ gott!! Barnen slickade tallrikarna!

Kan det bli fel med soltorkade tomater?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pestobakad lax med fetaost och bacon


  • Författare: Åse

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé (torskrygg är också gott!)
saften av 1/2 citron
salt, peppar
ca 6 msk Garant Pesto Rosso
1/2 dl hackad basilika
100 g Garant Fetaost
1 paket grovt skuret bacon, knaperstekt


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, pressa över citron, salta & peppra. Bred ca 1 msk på varje filé.

Hacka basilika grovt och strö över, toppa med smulad festaost och stekt bacon.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter till en innertemperatur på 54 gr.
Tips på sås: Resterande pesto rosso från burken + 1 dl gräddfil, 1/2 riven vitlöksklyfta.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Ann-Sofie 17 juni, 2022 - 08:14

Så himla roligt att få följa er på er resa! och jag tar till mig av alla tips inför vår resa nästa år.

Svara
Åse 17 juni, 2022 - 09:58

Härligt Ann-Sofie! Blir det Torre då igen?

Svara
Ann-Sofie 17 juni, 2022 - 10:32

Det blir Cabo Roig med hela familjen i september 2023, lättare att hitta boende som passar oss alla, även den där lilla minichefen som ska med 🙂 Men Torre blir det nog för mig och maken några veckor nästa sommar och om vi hittar några ok flygbiljetter så blir det nog några nätter även till hösten för oss där.

Svara
Åse 17 juni, 2022 - 13:19

Vad härligt!! Ja här är det lättare att hitta boende för många!
Vi har börjat kolla på eget boende nu, vet inte riktigt vart – öppna för många ställen här i Orihuela / Torre. Ska passa på att träffa mäklare nu när vi är här nere för att sätta bollen i rullning.

Svara
Ann-Sofie 17 juni, 2022 - 13:45

perfekt ju nu när ni är på plats och kan titta, lycka till och hoppas ni hittar ”ert” omrråde.
Ha en magisk helg och njut i värmen, kramis

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.