Panzanellasallad med kyckling och Burrata

18 mars, 2020

Som sagt! BURRATA! Yum!
Hann ju knappt skriva klart receptet på Caprese med Burrata igår till er (HÄR) innan jag kom på vad jag ville ha till middag, en variant dvs Panzanellasallad med Burrata.
Panzanellasallad är en italiensk matig sallad med tomater, oliver, kapris, basilika, rödlök och gärna pancetta eller bacon och så är det bröd (krutonger) i men det skippar ju jag men det är självklart valfritt att addera det. Det är även gott att ha sardeller i.
Jag lade även till grillad kyckling och burrata eftersom jag äter huvudmålet på kvällen.
Salladen dressas i olivolja, mörk balsamvinäger och så lite grön pesto. HUR GOTT!?

Salladen innehåller mer tomater än man ser här på bilderna haha, de ligger under kycklingen och burratan 🙂 Det är liksom tomaterna med dressingen som gör rätten så i receptet nedan så rekommenderar jag att tomaterna ligger över kyckling och bacon 🙂

Så här gjorde jag igår!

Skriv ut

Panzanellasallad med kyckling och Burrata

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Beskrivning

2 kycklingfiléer
1 msk smör + 1 msk soja + salt, peppar och gärna torkad timjan
1 paket bacon eller motsvarande pancetta
500 g små tomater i olika färger
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 finriven vitlök
1/2 msk torkad oregano
salt, svartpeppar
65 g machesallad
2-3 msk små kapris
1/2 rödlök, tunt skivad
1 dl svarta urkärnade oliver
2-3 msk grön pesto
Några färska basilikablad
2 st burrata (mozzarella går också bra)


Ingredienser

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse med smält, smör (eller olja) och soja. Lägg i ugnsform och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsstek i ugnen i 25 minuter. Ta ut och lägg ett ugnsfolie över i 10 minuter.
Klä en ugnsform med folie, Lägg baconskivorna på plåten och stekt baconet i 15 minuter eller tills skivorna är knaperstekta. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
Dela tomaterna på hälften och sedan en gång till. Skiva löken tunt, lägg tomater och lök i skål med vinäger, olja, vitlök, salt & peppar och torkad oregano.
Låt ligga en stund.
Skiva kycklingen, klipp baconet i mindre bitar.
Lägg machesalladen på tallrikar och fördela kyckling, bacon, kapris och oliver ovanpå sedan tomatröran.
Avsluta med burrata, pesto och basilikablad.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Monnah 19 mars, 2020 - 20:36

Fantastiskt gott! Tack.

Svara
Anna-Lena 19 mars, 2020 - 08:46

Hej Åse. Det låter jättegott! Undrar två saker – du skriver grilla kycklingen – menar du verkligen 200 grader GRILLvärme i 25 minuter? Och sen fattar jag inte riktigt hur du gör med baconet? Lägger du den i folieklädd form? Och har du något över för att inte få baconfett i hela ugnen? 15 min också på 200 grader GRILLvärme för baconet?

Svara
Åse 19 mars, 2020 - 08:49

Den ska ugnssteka, vet inte varför jag skrev grilla – ändrat nu.
Jag lägger folie på ugnsplåten,så foliet täcker plåten och lägger på baconet på foliet. Nej det lilla fettet som smälter hamnar på foliet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.