LAX STROGANOFF – krämig smakrik gryta

av Åse

Lax Stroganoff!

Hej vänner!

Sorry kikade inte in igår till er! Varit två hektiska dagar och igår åkte jag ut till Höganäs för att luncha med min redeovsningskonsult och lämna till bokföring – alltid så skönt att ha det gjort!
Sedan var det föräldramöte på Alice skola, hon går ju i 9:an nu så det är nog bara ett föräldramöte kvar sedan är den eran slut!

I dag är det regn och rusk minsann, regnjacka var på i morse på hundrundan, Pollys rosett i luggen hängde på tre kvart och pälsen hängde i stripor 😅
Blir veckobadet senare ikväll, just nu tar vi en liten siesta ihop vi tre och jag slökollar VERA.
Är lite under isen idag, lusten och musten har gått ur mig lite så jag tycker lite synd om mig själv idag 🥰
Surfar lite inne på Ellos, kommit så mycket snyggt stickat! Har ni sett? Stickade klänningar är verkligen på ropet nu i höst! Snyggt och mysigt!

Här kommer ett recept som jag tycker ni ska testa!

Lax Stroganoff! Såååå enkelt men så gott! Och man kryddar lite som man vill beroende på hur starkt man vill ha det!

Snyggast blir det om man försiktigt lägger ner de stekta laxbitarna i såsen men det lyckades jag inte med igår 🤣

Servera valfritt tillbehör till! Pressad potatis eller blomkålsris, grönsallad etc.

Här kommer mitt recept!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax Stroganoff


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g laxfilé
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
Smör att steka i
1/2 dl tomatpuré
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver (eller chiliflakes för mer hetta)
3 msk chilisås (gärna med mindre socker)
200 ml krossade tomater gärna MUTTI (1/2 burk)
2 dl creme fraiche eller yoghurt (rör i såfall ner yoghurten sist, utan att koka)
ev. lite vatten att späda med
1 msk japansk soja
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
1 dl bladpersilja till garnering


Instruktioner

Skär laxfilén i bitar om 3 cm. Stek dem i het panna i smör, de ska bara få fin yta. Salta och peppra.
Lägg upp på fat så länge.
I samma panna lätt i en liten klick smör. Lägg ner lök och vitlök och stek dem mjuka. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, chilipulver och låt allt fräsa någon minut.
Rör ner övriga ingredienser, späd eventuellt med vatten till önskad konsistens på såsen, smaka av med salt och peppar.
Låt puttra ihop i ca 10 minuter.
Lägg ner den stekta laxen och garnera med hackad bladpersilja.
Servera med valfritt tillbehör som ris eller blomkålsrus för lågkoldratalternativ och en god grönsallad.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Ulrika 4 oktober, 2023 - 13:36

Här kommer en onsdagspepp! Tack för tips om ett superbra schampo och klädtips från Ellos! Beställer sparsamt och bara saker jag vet att någon annan (Åse) har provat och kan rekommendera. Du är GRYM! Imorgon är en ny dag och jag hoppas att du och den som ev. läser den här kommentaren får en härlig dag. KRAM!

Svara
Åse 4 oktober, 2023 - 13:38

Om jag har den gulligaste ”Ulrikan” på bloggen? JAPP! Tack sötaste du för onsdagspepp, går rakt in i hjärteroten och hoppas att din pepp sprider sig till fler som läser här inne! 😍 KRAM tillbaka!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.