God morgon raringar! Jisses vilken stormig höstdag vi hade här i Helsingborg i går!
I dag är det fortsatt halvstormigt och det känns skönt att få kura inomhus idag. Jag ska iväg till gymmet nu vid 10 men sedan blir dte inte så mycket mer uteverksamhet (förutom hundpromenad)
Ni kanske sett eller testat mitt recept på Tacopasta? Jag gör den i min Turbo Express med tryckkokning, då är rätten klar på nolltid och sköter i princip sig själv.
I går gjorde jag min goda ost & baconpasta i expressen. Barnen slevade i sig!
Jag ÄLSKAR min Crockpot Express – så otroligt användbar. Ni hittar en mängd recept som jag gjort i den i mitt Crockpot Arkiv
Äter ni inte pasta? Då kan jag rekommendera att ha i grovt strimlad vitkål eller blomkålsbuketter i.
Eftersom dessa tillagas fort så hade jag inte använt tryckkoksfunktionen alls utan förkokt såsen på sauté och vänd ner rå blomkål eller vitkål, låt sjuda under lock i 5–6 minuter utan tryck.
Om du inte har en Crockpot Express går rätten enkelt att laga i en gryta på spisen. Stek bacon tills det blir krispigt och lägg åt sidan. Fräs lök och vitlök i lite av baconfettet. Tillsätt crème fraîche, grädde, vatten, dijonsenap, fond och soja och baconet, rör om och lägg i den okokta pastan. Låt sjuda under lock på låg värme tills pastan är mjuk, rör om då och då och späd med lite extra vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar och servera med riven parmesan och färska örter.

Lök, bacon och champinjoner får fräsa tills de fått fin färg.

Nu är ”pottan” redo att köras igång.
Sås och torr pasta är blandade och trycklocket går på.

FÄRDIGT! Perfekt al dente pasta!

Smaklig spis!


Här har jaga nvänt en annan pastasort. Blir sååååå GOTT!


Krämig ost & bacon-pasta i Crockpot Express
- Yield: 4
Ingredients
2 paket bacon i bitar
2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
150 g champinjoner, gärna skogs
300 g kort pasta (t ex penne, fusilli eller rigatoni)
5 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl vatten (späd eventuellt mer när pastan är klar)
1 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar efter smak
1 msk fond (Jag hade schalottenlök)
1 msk ljus japansk soja
Färsk persilja eller gräslök till servering
Parmesan till topping
Instructions
Starta din Crockpot Express på sauté-funktionen. Stek baconet tills det blir krispigt. Lyft upp baconet med hålslev och lägg åt sidan. Häll av lite av fettet men lämna kvar ca 2 msk.
Fräs lök, vitlök och champinjoner i baconfettet tills det blir mjukt. Stäng av sauté.
Häll i pasta, creme fraiche, grädde, vatten och dijonsenap. Rör om ordentligt så att pastan täcks av vätskan.
Lägg på locket, stäng ventilen och sätt på ”Chili / Beans” och har du turbo sätt på den. Tiden ändras till 10 minuter.
När 10 minuter gått, gör
När programmet är klart, gör en Quick Release. Öppna locket försiktigt och rör om.
Tillsätt färskosten och rör tills den smälter in i såsen. Blanda i baconet, smaka av med salt och peppar.
Servera direkt toppat med parmesan och gärna färsk persilja eller gräslök.













4 kommentarer
Hur mycket färskost ska det vara, kan inte se att det finns med i receptet.
Det är borttaget ur receptet då det inte behövs.
Jag gillar också vanlig bacon bäst. Jag tycker att det är för mycket rena fettklumpar i de andra paketen. Det är inte min grej.
Kanske prova med bönpasta?
Jag gillar Garant,,, finns både som smal spaghetti och som fettucini på Willys.
Ser riktigt gottigt ut 😋