Grillade kycklingspett med fetaoströra och krispig kålsallad

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej hej!

Nu är allt adventpynt uppe, sååå skönt! Ska bara ha lite AAAA batterer i några stoff nagel ljus till mina stoff nagel
Köpte även dessa Burgundy röda antikljus som jag har i adventljustaken på soffbordet, den lilla vita grisen som ni ser i detta inlägget.
Jag har lagt rödvinsljus från Bernadotte i varukorgen – de är SÅ fina! Har önskat mig dessertbesticken i julklapp, de fungerar även som förrättsbestick ju.
Jisses vad det går ljusbatterier och värmeljus just nu! Älskar tiden nu fast jag ska inte sticka under stol med att det ska bli skönt med lite sol & ljus from nästa vecka.
I går gick grillen igång. Pannlampan på hehe och det blev SÅ gott!
Älskar kycklingspett på grillen speciellt med en god citronmarinad. Så det ska ni få receptet på i detta inlägget,

Först lite tips till er!
Hoppa bara över om ni inte gillar mina Black Week tips.
Bubbleroom har idag 40% på jackor! Kika in om ni är i behov!
HÄR!


Chiara Forti Down Maxi Coat

Annons för TrendRehabBLACK WEEK - Min kod 56KILO ger just nu 30% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Jag rekommenderar kycklinglårfilé till kycklingspett. Jag tycker att kycklingfilé blir på tok för torrt.
Kycklinglårfilé kan ligga och grilla ganska länge och ta smak från rullningen utan att bli torr.

Kycklingen har fått marinera i ca 30 minuter innan den träs på spett.

Jag gjorde en god kålsallad till, älskar!
Perfekt att ha i kylen som tillbehör till det mesta.

Klyftpotatisen dressar jag med olivolja, salt, peppar och timjan och jag kör den i min Airfryer!
Vi använder Airfryern till så otroligt mycket. Det är noga en hushållsapparat som jag hade saknat mest.

Fetaoströran mixade jag men nästa gång ska jag bara mosa fetan med gaffel och blanda med creme fraiche och kryddor. Den blev alldeles för lös.

Här kommer receptet!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillade kycklingspett med fetaoströra och krispig kålsallad


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g kycklinglårfilé
2 citroner (skal + saft från 1 citron)
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1/2 msk Sweet chili
12 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar
Grillspett

Ingredienser kålsallad:

400 g vitkål, finstrimlad
150 g rödkål, finstrimlad (kan uteslutas eller bytas mot mer vitkål)
1 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 msk citronjuice
1-2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, fint riven eller pressad
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar efter smak
Persillade är gott i

Fetaoströra med citron, vitlök och örter:
150 g fetaost
1 dl grekisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, riven
Finrivet citronskal efter smak
1 tsk citronsaft
Färsk persilja, finhackad
Svartpeppar
Eventuellt lite honung för rundare smak


Instruktioner

Skär kycklinglårfiléerna i jämnstora bitar. Lägg i en skål med olivolja, pressad citron, citronskal, vitlök, oregano, salt och peppar. Blanda och låt marinera i minst 30 minuter eller längre i kylen. Trä bitarna på spett och grilla tills de fått fin färg och är genomstekta.

Strimla vitkål och rödkål. Lägg i en stor skål. Koka upp vatten och häll över kålen och låt förvälla i ca 10 minuter. Häll av vattnet sedan.
Under tiden kålen förvälls: I en mindre skål, vispa ihop grekisk yoghurt, majonnäs, citronjuice, dijonsenap, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över kålen. Blanda väl så att allt täcks.
Ställ kallt i kylskåp i minst 15–30 minuter innan servering för bästa smak.

Mosa fetaosten och rör ihop med yoghurt, vitlök, citronskal och citronsaft (och ev lite honung).
Vänd ner örter och svartpeppar. Justera syran efter smak. Ställ kallt tills servering. Blanda med finhackad persilja.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna