Bönpasta med krämig kräftsås

24 mars, 2016

God förmiddag!
Nu står påsken framför dörren och vi kämpar på här hemma, nästa vecka ska allt vara klart här – så skönt!
Ny spegel på plats längst ner i korridoren, perfekt outfit spegel! Haha!
Ovanför nya byrån i hallen ska en måttbeställd rund spegel upp som ska hämtas i dag.

012A2337

012A2351

I går var det lillördag och då äter vi och dricker lite gott här hemma!
I går blev det bönpasta med en krääääääämig kräftpasta i typiskt Åse-stuk haha! Så himla gott, prova!
012A2333
012A2335

Skriv ut

Bönpasta med krämig kräftsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 200 g bönpasta eller Zoodles
  • 23 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 2 dl créme fraiche
  • 12 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1/2 dl stark mjukost
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 2 nävar babyspenat
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka bönpastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat. Rör ner créme fraiche, vitt vin, sambal oelek, hummerfond. Sjud såsen i ca 5-8 minuter, smaka av med salt och peppar och rör ner mjukosten. Sila laken från kräftorna och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter innan det serveras tillsammans med bönpastan.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

KRAM så länge! Titta in efter luch så ska ni få ett shoppingtips och lite rabatt!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

1 kommentar

Philippa 11 april, 2016 - 21:22

Hej Åse! Detta verkar så otroligt gott! Ska testa att laga denna rätt snart. Vilken mjukost använder du? Kram <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.