Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med krämig kräftsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Scale
  • 200 g valfri pasta (jag använder bönpasta)
  • 23 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 2 dl créme fraiche
  • 12 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1/2 dl stark mjukost
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 2 nävar babyspenat
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat. Rör ner créme fraiche, vitt vin, sambal oelek, hummerfond. Sjud såsen i ca 5-8 minuter, smaka av med salt och peppar och rör ner mjukosten. Sila laken från kräftorna och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter innan det serveras tillsammans med bönpastan.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4