Biffar med Grekisk grönsakspytt

av Åse

Hej vänner!

Hoppas ni har en fin fredag!

Viiiiiilket väder va?
Jag håller mig lugn inomhus nu efter operationen i onsdags, ska sätta mig och skriva ett inlägg om det nu 💖 Vilken fin respons från så många, jag är helt överumplad!

Vem gillar inte allt-i-ett rätter? Jag gör! Enkelt och så kan man plocka det man vill =)

I dessa biffar hade jag nötfärs men jag ska genast göra dem igen med lammfärs! ÄLSKAR lammfärs! En god Chianti till detta – huuuur gott?

Smakrikt och ljuvligt gott (och nyttigt!) Hoppas ni provar detta 💚

Här kommer receptet! KRAM så länge!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biffar med Grekisk grönsakspytt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6

Ingredients

Biffar:
900 g nötfärs eller blandfärs eller lammfärs
2 ägg
1 gul lök, riven
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grädde (vatten eller mjölk går bra)
1 dl hackad persilja
salt, peppar

Pytt:
2 paprikor
1 rödlök, klyftad
1 ask romanticatomater eller liknande
4-6 delikatessrödbetor
4-6 delikatesspotatis (valfritt)
4 msk röd pesto
4 msk olivolja, salt & peppar
olivolja + röd pesto, salt, peppar,
150 g fetaost
2 stora nävar ruccola

Vitlökssås:
2 dl grekisk yoghurt (creme fraiche fungerar också!)
1/2 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
1/2 dl färskost
1/2 vitlöksolo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 tsk honung eller sweet chilisås


Instructions

Sätt ugnen på 225 gr.
Skala eller skrubba rödbetor och potatis. Halvera.
Förkoka rödbetorna i ca 8 minuter. Låt rinna av.
Lägg på bakpappersklädd plåt. Salta.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Kärna ur och skär paprikorna i större bitar. Skala och klyfta paprikan. Lägg ovanpå rotfrukterna. Rör ihop röd pesto med olivolja och klicka över, blanda. Sätt in i ugnen i 15 minuter. (* Under tiden gör biffarna)
Ta ut efter 15 minuter och lägg på de små tomaterna och fetaosten.
Sätt in igen i ca 10 minuter.
Ta ut och strö lite ruccola över vid servering.
* Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Forma biffar med oljade händer och stek i smör/olivolja i 4 minuter på varje sida.
Servera med vitlökssåsen och lite kalamataoliver i skål.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabJUST NU: IR Kampanj! Min kod 56KILO ger 20% rabatt. Även på redan nedsatta priser Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab