Alla Hjärtans Chokladkaka – Glutenfri

av Åse

Här kommer ett recept på en helt under chokladkaka om man gillar choklad!
Den är mastig, rejält chokladig och räcker till många!
Jag använde vanlig mörk choklad men det går att använda sockerfri choklad om man vill! (annonslänk)


Till hjärtat i mitten använde jag frystorkade jordgubbar! Men det går ju bra att använda tex kokosflingor eller sukrinmelis / florsocker 🙂
Bara att använda en hjärtform (pepparkaksform) som mall.
Passar givetvis till ALLA tillfällen – så länge man älskar choklad så passar den =)

TIPS! Snyggast blir det så klart att breda chokladganachen runt kanterna också!! Det glömde jag! Haha!
Beroende på hur länge kakan är i ugn så blir den antingen kladdig eller mer kakig.


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Alla Hjärtans Chokladkaka – Glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Kakan

  • 200 gr. mörk choklad
  • 200 gr. smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Chokladganache

  • 200 gr. mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr °C.
  2. Smält smör och mörk choklad.
  3. Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar.

Chokladganache

  1. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
  2. Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock!
  3. Ta bort från värmen.
  4. Blanda ner chokladen och rör slätt.
  5. Rör till sist ner smöret och rör tills smeten är blank och jämn. Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
  6. Ställ kallt igen tills kakan serveras.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

1 kommentar

Annika 16 februari, 2017 - 11:54

Går det att byta ut mandelmjölet? Tänkte bjuda jobbarkompisar som är nötallergiker…

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.