Kycklingsallad med kronärtskocka, bacon och feta

21 maj, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

God fredag på er!

Nu väntas Pingst! Det om något är väl en somrig högtid?
Gör ni något speciellt i helgen tro?

Sallad hör väl ändå sommaren till!
Fräscha, smakrika sallader som ger tillräcklig energi är min melodi!
Det här är en matig sallad med fin balans mellan sötma, salt och syra – byt gärna ut tomaterna mot jordgubbar!

I denna salladen har jag quinoa men det kan man skippa om man äter lågkolhydratkost. Man kan självklart blanda i kall pasta om man vill ha en pastasallad eller varför inte kall halverad färskpotatis!

Efter receptet så hittar ni ett passande spännande vintips som inte bara är gott till utan även blir en somrig vacker dryck till serveringen av denna rätten.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med kronärtskocka, bacon och feta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portioner  kokt quinoa, alternativt pasta eller potstis (eller uteslut helt)
2 kycklingfiléer
1/2 paket bacon
1/2 burk marinerade kronärtskockor
6 stycken soltorkade tomater
2 handfullar machésallad
2 handfullar babyspenat
4 salladslökar
8 stycken små tomater
100 g fetaost
2 msk pinjenötter
Några blad färsk basilika

Dressing:
2 msk olivolja
Blandade färska hackade örter ( eller torkade, det man har hemma)
1/2 msk mortlad rosépeppar
1 tsk havssalt


Instruktioner

Dela kycklingfiléerna på längden så de blir tvådelade, stek i smör 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Låt vila under bakplåtspapper, skär sedan i mindre bitar.
Koka quinoan och skär bacon i småbitar och stek.
Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.
Häll quinoan i en skål, dela kronärtskockorna i mindre bitar, strimla de soltorkade tomaterna och salladslök. Häll över och blanda med quinoan. Blanda ner machésallad och babyspenat. Halvera tomaterna och blanda i dem också. Blanda kycklingen med övriga ingredienser.
Smula över fetaost och lägg på bacon. Strö över pinjenötterna.
Blanda ihop olivolja med örter och rosépeppar, häll blandningen över salladen. Slutligen strö över flingsalt.

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry 2020 är en nyhet och årgångsbetecknad rosé Prosecco!
Jag har ju tipsat er ett antal gånger nu om rosa proseccos som i höstas blev tilltåtet.

För att en dryck ska få kallas för prosecco så måste den innehålla minst 85 % Glera-druvor, vilket innebär att drycken blir vit, men sedan i fjol får man addera max 15% Pinot Nero (Pinot Noir) och detta gör att en rosa prosecco blir möjlig.

Proseccoklassikern La Robinia lanserar nu Rosé Prosecco
Detta är en s.k ”Vintage Prosecco”, vilket betyder att vinet kommer från en och samma årgång.
Färskaste årgången ger bästa fräschör när det gäller rosé och därför kommer La Robinia Rosé från skörden 2020 och vsr först klar för buteljering så sent som i januari.

60 dagars jäsning i stället för 30 dagar som är brukligt för vanlig Prosecco ger ett vin med sammetsmjuk mousse med riktigt små fina bubblor. Den eleganta och ljusrosa färgen kommer från optimalt mogna och handskördade Pinot noir druvor som harmoniserar perfekt och ger ett lyxigt, torrt, friskt och elegant vin med inslag av hallon, persika och citrus i en mycket läskande stil.

Detta ger ett rosébubbel som man kan servera året om då det är ett ypperligt matvin till fisk & skaldjur, sushi, sallader, vårens primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt allround bubbel med hög svansföring.

Flaskan levereras inslagen i cellofan och det gör ju detta till en perfekt gå-bort present! Klappad och klar med andra ord!
Bubblet är en beställningsvara och finns inte i systembolagets fasta sortiment, än!

Extra Dry betyder att vinet är lite sötare – ibland är det välkommet med extra dry istället för torrare vin – det beror helt på vad man serverar till!

Artnr 50275
Alk% 11
Pris 100 kr

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Carina Ruthberg 29 maj, 2021 - 00:10

Hej Åse,
Tack för en sååå mysig blogg med en härlig blandning av tips på alla livets guldkanter 🙂
Gällande vinet du tipsar om Probinia Prosseccpn. Vet du sockerhalten? Gick inte att se på Systembolagets sida. Vet ju att de du oftast rekommenderar har just en lägre sockerhalt, vilket jag också föredrar.

Svara
A 24 maj, 2021 - 14:02

Å vilket härligt ställe att vakna upp på.. Så snygga jeans du har på dig, vart är dom inköpta?

Ha de gott/
Kram A

Svara
Åse 25 maj, 2021 - 08:11

Tack! De är från Odd Molly men är dessvärre ett par år gamla!

Svara
Johanna 21 maj, 2021 - 22:23

Hej! Är en av dina följare som läser men aldrig kommenterar, tyvärr… Ville bara säga med tanke på ditt inlägg häromdagen att din blogg är så mysig att läsa! Blommor, mat, vin, kläder osv, och vanligt vardagsliv däremellan, tycker väldigt mkt om att gå in här och läsa och få tips och inspiration! 😍 Hoppas pingsthelgen blir fin 🤗🌞

Svara
Katariina 21 maj, 2021 - 21:49

Låter supersmarrigt! Men du… ”bla bla bla om våra egna planer”…? Det får jag inte riktigt ihop? 😂

Svara
Åse 21 maj, 2021 - 23:12

Äsch ❤️🤣🤣🤣🤣

Svara
Katariina 22 maj, 2021 - 08:16

🥰😂

Svara
ÅsaS 21 maj, 2021 - 20:28

😂 älskar raden ” Bla bla bla bla om våra egna planer”
Pingst känns som den bortglömda storhelgen numera. Mer som en vanlig helg. Men en helg med försommarkänsla.
Vad vi gör beror helt enkelt på vädret. Sol och uppehåll ger trädgårdsfix, regn och rusk ger inomhusfix.
Njut er helg med fina vänner!
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.