Kyckling i tomat och ricottasås

av Åse

Happy Friday på er!
Jag sitter och surfar inspiration till mat för kvällen!
Snickare och plattläggare huserar i hallen och jag har flytt in till konoret 😉
Jag ska dock strax fatta målarpenseln och börja måla i köket, kuuuuuul!
Sedan blir det en tur till IKEA för att införskaffa nya barstolar som matchar nya färgerna i köket bättre.
Jag ska även in till IEMS och titta på ny Pappelina matta. Renoveringar drar med sig nyköp hehe 😉
I går lagade jag något enkelt och gott! Vi hade sonens flickvän här också så plötsligt var vi 8 vid middagsbordet så då blev det denna godingen! Jag älskar friska och syrliga maträtter!
Jag serverade med lite edamame bönpasta men men det blir likagott med en härlig grönsallad!
012A9927
012A9935
012A9936
012A9941
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i tomat & ricottasås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 400 ml krossade tomater av bra kvalitet
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricotta
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka grovhackad bladpersilja
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl riven Gruyere

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225-250 g (lite olika från ugn till ugn!)
  2. Blanda tomaterna med olivolja, ricotta, lök, vitlök och kryddor. Lägg i botten på en stor form.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna och tryck ner i tomatsåsen.
  4. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och fördela den rivna osten på kycklingen. Sätt in i ignen igen i ca 10 minuter. Håll uppsikt så det inte bränns.

Nutrition

  • Serving Size: 8

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Reza 15 december, 2023 - 12:54

Jag tror att det missats en detalj, kycklingen måste vara lagad innan. Det räcker inte med 10min x 2 i ugnen för att få den lagad

Svara
Åse 16 december, 2023 - 09:13

Jo kycklingfilé i 225 grader tar 20 minuter, är du osäker sätt in en termometer.

Svara
Carro 10 december, 2022 - 19:27

Gjorde detta ikväll, så gott!

Svara
Elin Marie 1 april, 2016 - 22:04

Måste provas =)

Svara
Nina 20 februari, 2016 - 17:38

Du inspirerar? !
Jag har nu under två veckors tid varit inne på din blogg!
Har lagat flera av dina recept och det är så gott, har fallit väl ut hos hela familjen!
I kväll blir det kyckling i tomat o ricottasås, det doftar så gott?.
Kommer att fortsätta följa dig.

Svara
Mia Elander Nilsson 13 februari, 2016 - 17:06

Gjorde detta recept igår kväll och herregud vad GOTT det var!!! ?
Kommer att göras fler gånger och är definitivt något som kan passa som bjudrätt när man har gäster.
Tackar för ett supert recept!??

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.