Skriv ut

Kyckling i tomat & ricottasås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 400 ml krossade tomater av bra kvalitet
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricotta
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka grovhackad bladpersilja
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl riven Gruyere

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225-250 g (lite olika från ugn till ugn!)
  2. Blanda tomaterna med olivolja, ricotta, lök, vitlök och kryddor. Lägg i botten på en stor form.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna och tryck ner i tomatsåsen.
  4. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och fördela den rivna osten på kycklingen. Sätt in i ignen igen i ca 10 minuter. Håll uppsikt så det inte bränns.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8