Kycklinggryta med jordnötssås

av Åse

God kväll på er! Har ni en fin lördag?
Något gott i kastrullerna tro? Det blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det!
Jag har precis lagt in lite picklad rödlök också, ett MÅSTE till Pulled pork! Det och Coleslaw!
Men här är ett annat recept jag tycker ni ska prova! Det blev JÄTTEGOTT och barnen slevade i sig det utan protester.


Kycklinglårfiléer som jag först brynte.


Tomater, jordnötssmör, kryddor


Allt ner i pottan i 6 timmar på låg (eller 3 timmar hög)


Nej ni behöver så klart inte en slökokare utan kan göra detta i kastrull på spisen, koka ihop tills kycklingen känns mör.

Hoppas ni provar detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta med jordnötssås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kycklinglårfiléer
2 finhackade gula lök
1 finhackad vitlök solo
2 dl sockerfri jordnötssmör
2 burkar krossade tomater av god kvalitet (á 400 g)
3 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk kardemumma
2 tsk salt
2 tsk gurkmeja
2 msk tamarisoja
Jordnötter till garnering
lite valfri redning, jag använder redningsmix från Reco market.


Instruktioner

Fräs vitlök och lök och bryn kycklingen. Lägg i Crockpot.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
Lägg i redning motsvarande 2 msk vetemjöl, jag tog ca 2 tsk redningsmix (konjacrot)
Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 8

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Tobias 7 november, 2019 - 14:15

Vilka nudlar rekommenderas här? 🙂

Svara
Åse 7 november, 2019 - 15:03 Svara
Abira 30 september, 2019 - 17:56

Hej!
Kan man göra det på kyckling filéer istället? Vad är dina tips där?

Tack

Svara
Åse 30 september, 2019 - 18:14

Det går bra!

Svara
Heidi Rundberg 3 oktober, 2017 - 16:11

Hej!
Om man inte vill använda vetemjöl och inte har den redningamixen du använder, finns det något annat alternativ man kan använda ist? 🙂
Mvh Heidi

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 16:35

Färskost reder bra =)

Svara
Heidi 3 oktober, 2017 - 16:48

Hur mkt ska man ta till denna mängd? 🙂

Svara
Caroline 15 november, 2017 - 13:23

Hej Heidi.
Även Guarkänmjöl eller Xantangummi reder superbra. Jag använder båda och växlar lite de emellan. Behövs ej så mkt heller 😉

Svara
Crockpot- Jordnötskyckling med kokosmjölk | Lindas mathörna 10 februari, 2017 - 06:28

[…] Receptet är inspirerat av jordnötskyckling från 56 kilo. […]

Svara
madde 5 december, 2016 - 11:24

Mmmm, ett nytt recept att testa i crock potten.
Köpte en sån för ca en månad sen o har mest testat att göra kött i den.
Har även gjort risgrynsgröt till resten av familjen o det funkade fint.

Svara
Kerstin 4 december, 2016 - 07:20

Hej Åse, låter mycket bra och intressant med en crock pot men undrar om du kan ge något tips vilken modell / storlek man ska satsa på?

Svara
Åse 4 december, 2016 - 08:57

Hej Kerstin! Jag har de större varianterna på 5-6 liters. Jag tycker de flesta crockpots är likvärdiga. Jag gillar dock min nya där jag även kan ha metallgrytan på spisen.

Svara
Irene 3 december, 2016 - 18:37

Har precis bjudit på Vitkålsgratäng
och kyckling, å gott. Tack Åse. Trevlig helg.

Svara
Åse 3 december, 2016 - 18:38

Kul att höra! =)

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 3 december, 2016 - 17:47

Hur gott är inte picklad lök… mums

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.