Skriv ut

Kryddig jordnötskyckling i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglårfiléer
  • 2 finhackade gula lök
  • 1 finhackad vitlök solo
  • 2 dl sockerfri jordnötssmör
  • 2 burkar krossade tomater av god kvalitet (á 400 g)
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk tamarisoja
  • Jordnötter till garnering
  • lite valfri redning, jag använder redningsmix från Reco market.

Instruktioner

  1. Fräs vitlök och lök och bryn kycklingen. Lägg i Crockpot. Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Lägg i redning motsvarande 2 msk vetemjöl, jag tog ca 2 tsk redningsmix (konjacrot)
  2. Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör.

Notering

  • Receptet är inspirerat från ett recept i Crockpot receptbok

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8