Kallmarinerad fläskytterfilé – bufféversion

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Letar du efter ett gott och lättlagat recept till buffé eller sommarkalas? Då är kallmarinerad fläskytterfilé ett riktigt guldkorn! Den är smakrik, saftig och kan förberedas i god tid – perfekt när du vill njuta av både maten och sällskapet.

Tips för  midsommar, student, födelsedag eller som en fräsch rätt på sommarbuffén. Marinaden med färska örter och vitlök gör köttet extra smakfullt – och eftersom köttet skivas och marineras kallt efter tillagning, blir det både mört och aromatiskt.

Tips! En skärmaskin gör det enkelt att få jämna skivor.
Den HÄR är prisvärd och bra!

Har du testat receptet?
Berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte – och glöm inte att spara eller dela receptet med någon som gillar lättlagad festmat!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kallmarinerad fläskytterfilé – bufféversion


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 20

Ingredients

Till köttet:
2 st fläskytterfilé à ca 800 g
2 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
Smör eller olja till stekning

Till marinaden:
2 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
4 msk balsamvinäger (mörk)
2 msk japansk soja
2 msk dijonsenap
2 msk honung
4 vitlöksklyftor, krossade
2 krukor färsk timjan (plockad)
1 kruka färsk rosmarin (plockad)
Salt och peppar efter smak


Instructions

Putsa köttet från hinnor och fett. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om i panna så det får fin färg.
Lägg köttet i en ugnsform och tillaga i 150 grader tills innertemperaturen är 60 grader. Låt svalna helt.
När köttet är kallt, skiva det tunt, gärna 3–5 mm tjockt.
Blanda marinaden i en skål.
Lägg skivorna i en form eller påse. Häll över marinaden och blanda försiktigt så alla skivor täcks.
Täck med plast eller förslut och låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
Servera kallt. Garbera gärna med lite rosmarin vid servering.

6 kommentarer

Marie 23 juli, 2025 - 22:39

För hur många personer är receptet

Svara
Åse 23 juli, 2025 - 22:41

Det står i receptkortet under recepttiteln

Svara
Pirjo Lindholm 15 juni, 2025 - 09:27

Åh; bra recept till midsommarbordet!

Svara
Åse 15 juni, 2025 - 17:53

Verkligen supergott och så enkelt att göra!

Svara
Anna Haeggman 10 juni, 2025 - 12:18

Åh tack för tipset. Det sparar jag och ska göra i sommar. Så bra med goda recept med fläskytterfilé som man ofta kan hitta till bra pris. Perfekt på buffé!

Svara
Åse 10 juni, 2025 - 12:19

Håller med, blir mer och mer förtjust i fläskytterfilé! Kan ibland ogilla smaken av ”fläsk” på fläskfilé.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabJUST NU: IR Kampanj! Min kod 56KILO ger 20% rabatt. Även på redan nedsatta priser Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab