FREDAGSDRINKEN: Italian French 75

30 december, 2020

Hej på er!

Börjar ni ladda för nyår?
Här blir det första nyåret sedan URMINNES tider som vi firar hemma, själva i lugn och ro! Vi skulle egentligen firat med våra vänner Rebecca och Kristian.
Men det kommer bli fint det med att njuta av god mat & dryck med familjen 💖
Det blir Champagne och sushi till förplock, Surf ´n Turf till huvudrätt (barnen får biff med rotfruktsgratäng) och så ska jag komma på en god dessert, eller så blir det bara lite snacks och gott i soffan!
Vad ska ni hitta på? <3

En av mina absoluta favoriter är French 75 som ni hittar i Fredagsdrinksarkivet.
På annandagen så drack vi den här versionen som var SÅ god!

I denna så har man Malfy Gin con Limone som jag varmt rekommenderar att ni beställer hem! Men vill ni göra denna nu till nyår så kan ni ta en vanlig gin men då rekommenderar jag att ni byter ut 1 cl gin mot 1 cl limoncello

Kombinationen med rosmarin är SÅ god!
Tänk på att förbereda sockerlagen någon timme innan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

FREDAGSDRINKEN: Italian French 75


  • Författare: Fiona Maclean
  • Portioner: 1 1x

Ingredienser

Scale

5 cl malfy gin
1,5 cl färsk citronjuice
1 cl rosmarinsockerlag *
is
prosecco
1 rosmarinkvist


Instruktioner

Koka upp lika dela socker eller sockerersättning (strövariant) och vatten. Ta bort från plattan och lägg i några rosmainkvistar. Låt dra i någon timmes tid i kylen.
Fyll en shaker med gin, citronjuice, rosmarinsockerlag och is. Skaka kraftigt tills shakern är iskall.
Häll upp i ett champagneglas och toppa med prosecco (inte för mycket!) Garnera med rosmarin.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Barbro 30 december, 2020 - 18:40

En enkel efträtt är också vispa upp vaniljvisp och varva med delade nobless ( gärna den mörka) i små glas och sen i frysen några timmar och garnera med urgröpt passionsfrukt och kvist citronmeliss blir som mjukglass.
Ha en bra nyår.

Svara
Milla 30 december, 2020 - 16:04

Känns så fint att se hur många som nu väljer att fira ensamna hemma. När man kanske inte gör det annars, så känns det ändå lite motigt. Även om man inte är på stora fester annars, kan det ändå vara lite lite av känslan att bli bortvald, om plötsligt mindre sällskap ”ändå är ok” men man inte blir med där…. Tror det kan peppa många att känna att det är rätt tänkt att hålla låg profil i år, ja det borde vara självklart men svårt ändå men så oändligt många som har det värre än så. Hos mig blir det jag och maken och ska laga en Catarina König huvudrätt och gratinerad hummer till förrätt. Matlagning utan stress blir finfint! Kram

Svara
ÅsaS 30 december, 2020 - 15:43

Vår vana trogen blir det plankstek till nyårsmiddag. Efterrätt har vi inte bestämt än. Vi brukar vara alldeles för mätta för att orka så mycket mer än huvudrätten. Kanske att jag slänger ihop en pannacotta som får toppas med bärsås alt blandade frukter. Numera kan jag ju pannacottan i sömnen efter att ha gjort den i princip varje vecka på jobbet.
Kram ❤️

Svara
Åse 30 december, 2020 - 15:45

Panacotta är ju såååå gott, funderade faktiskt på att göra en med tex syrlig mango på. YUM!
Planka är ju magiskt gott! KRAM!

Svara
ÅsaS 30 december, 2020 - 15:49

Här är tanken mango eller passionsfrukt. 😂 Båda syrliga och friska.

Svara
Åse 30 december, 2020 - 15:50

Jaaaa favoriter!!!

Svara
Nirode 30 december, 2020 - 16:02

Här blir det grillad biff, mashed potatoes och ädelostsås. Och så denna till efterrätt:

https://fredriksfika.allas.se/snickerscheesecake-pa-glas/

Förrätt är ej bestämt än 🤔

Gott nytt år! 🥂🍾🎉
Kram
Anna

Svara
Åse 30 december, 2020 - 16:09

My goodness så GOTT!!
Du hade LÄTT fått bjuda mig på det! haha! KRAM!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.