Filmjölksbröd med Nötter och Fröer – Saftigt bikarbonatbröd utan jäst

av Åse

Hej på er från ett vintervitt Skåne!
Det kom enorma mängder snö undr hela gårdagen och idag har vi vaknat upp till klarblå himmel och stora drivor med pudersnö.
Tyvärr lär det ju inte ligga allt för länge..

Baksidan igår kväll.

Annons för TrendRehabBLACK WEEK - Min kod 56KILO ger just nu 30% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Har ni testat mitt recept på Filmjölksbröd / Bikarbonatbröd?
Det är supergott och så enkelt att göra! Perfekt att baka inför helgen.

Det som är så bra är att man kan leka lite mer olika mjölsorter och fröer/nötter/torkad frukt.

I förrgår ersatte jag hälften av fröerna med en nötblandning med torkad frukt.

Jag ersatte 2 dl rågsikt med 2 dl vetemjöl special.
Brödet blir lite högre och lite ljusare.

Vill du lyfta tuggmotståndet och få fram en nötig karaktär kan du ersätta t.ex. 2 dl rågsikt med 2 dl dinkelmjöl eller 2 dl grovt rågmjöl. Dinkel ger en mjuk men tydlig struktur, rågmjöl tillför fylligare smak och håller fukten bra.

Det fina med det här receptet är att ramen är stabil – fil + bikarbonat + grova mjöler – och att du ändå har stor frihet att anpassa. Testa dig fram med de variationer du gillar och hitta din favoritmix. Och: har du testat en variant – berätta gärna här under så andra inspireras! ♥️

Ni hämtar receptet HÄR

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!