Currykyckling med gräddig vitkål

av Åse

Vitkål is da bomb! 
Är det någonting vi äter mycket och ofta här hemma av så är det just vitkål. 100 g vitkål innehåller halva C-vitaminransonen och är rik på kalcium, A-vitamin (betakaroten) och antioxidanter. Bra för immunförsvaret och levern. Listan över vad den innehåller för nyttigheter kan göras lååååång! Men ät mycket vitkål om du viktminskar (ger bra mättnad utan mycket energi eller kolhydrater) och byt gärna ut en vanlig blandsallad mot vitkålssallad. På sommaren ersätter jag all annan bladgrönsak mot färsk vitkål!
I går blev det kylskåpsrensning till lunch. Hade en gammal vitkål som började se trött ut, men de håller ju så länge i kylskåp! Hade även en halv kyckling i kylskåpet sedan söndagslunchen.
En smarrig hälsolunch blev resultatet!
Jag skar ner vitkålen i mindre bitar och stekte i kokosfett. Saltade och pepprade och strödde curry på efter smak. Gurkmeja har en fantastisk färg så det ströddes också på. Gurkmeja är en fantastisk antioxidant! Det är den som ger curry den gula färgen och det är just färgen som ger nyttigheterna! Gurkmeja är antiinflammatorisk så ät mer gurkmeja!! Den strimlade grillade kycklingen åkte ner och en klick sambal oelek.
Sedan fyllde jag på med grädde! Allt fick småpuutra en stund och åts sedan med gurka och tomat!
En fantastiskt god snabblunch!
2 portioner
4 dl nerskuren vitkål
1/2 grillad kyckling
2 dl grädde
kokosfett att steka i
salt, peppar
2 tsk curry eller efter smak
1 tsk gurkmeja
1 tsk sambal oelek

Ser inte mycket ut för världen men var otroligt gott! Jag tog om en portion sedan 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

23 kommentarer

Min första arbetsvecka med LCHF | Lyckornas hem och trädgård 25 januari, 2014 - 08:35

[…] Currykyckling med gräddig vitkål […]

Svara
Sofie 4 december, 2013 - 11:25

Vad använder du för curry? Gör du egen eller köper du färdig?

Svara
Esu 23 oktober, 2012 - 21:56

Lagade detta till middag och det var supergott! Pojkvännen som inte är något fan av kål älskade det till och med! Helt fantastiskt att du kan slänga ihop något så här gott av kylskåpsrester haha 🙂

Svara
Emelie 12 september, 2012 - 19:17

Hej!
Har precis lagat detta och det var jättegott! Men jag undrar, är det ok att äta färdig grillad kyckling som man köper i affären?

Svara
Ulrika 11 september, 2012 - 22:34

Skönt att höra att vitkål är så nyttigt. Själv äter jag vitkålsallad/ pizzasallad varje kväll! Fick jag leva på en sak resten av livet så vore det just pizzasallad:) mycket godare än chips!!
Tack för fin blogg, fullkomligt älskar dina recept!

Svara
Mums! « Bittra tankar om det bittra livet 11 september, 2012 - 21:34

[…] det här var fan det godaste jag ätit på […]

Svara
Monica 11 september, 2012 - 19:27

Detta har jag provat till middag idag – fantastiskt gott! Kommer på bordet många fler gånger 🙂

Svara
esterii 11 september, 2012 - 18:58

Hej hopp, tror jag hamnade helt fel eller så får jag kosta om mig.. Ser gott ut ialla fall..

Svara
Maria Andersson 11 september, 2012 - 17:00

Såg riktigt gott, och enkelt ut 🙂

Svara
Sabina 11 september, 2012 - 16:34

Undrar om det är ok att använda bakpulver inom LCHF!? Letar recept =)

Svara
Åse 11 september, 2012 - 17:29

Absolut! =)

Svara
Anette G 11 september, 2012 - 18:59

Jag köpte glutenfritt bakpulver för ett tag sedan i glutenhyllan på ICA. Hade aldrig reflekterat över att det skulle kunna vara gluten i bakpulver men tydligen. 🙂

Svara
Jessica 11 september, 2012 - 16:28

Vitkål är så gott. en favorit till grillat är coleslow, även gott till andra rätter. Brukar göra en stor sats och ha i kylen men den tar oftast slut tidigare än beräknat. kan varieras med både kryddor och lägga till andra grönsaker.

Svara
Helena 11 september, 2012 - 13:37

Hej Åse,
Ser mumsigt gott ut.
Ikväll ska vi ha kyckling hemma, men jag tror nog att jag istället för min vanliga sallad till, kommer att fixa vitkål enligt ditt recept. Ser jättegott ut och framför allt verkar det enkelt att laga. Ett måste när man kommer hem med 3 trötta barn som skriker efter mat.
Hälsningar, Helena

Svara
Ann Ståhl 11 september, 2012 - 13:25

Hej Åse
Tack för en bra o intressant sida !! Jag vill fråga dig hur mycket turkisk/grekisk youghurt kan man äta om dagen när man äter LCHF, o om jag kan ha en skvätt grädde el mjölk i kaffet, jag dricker ganska många koppar om dagen, man ska ju akta sig för mjölkprrodukter läser man lite här o där, men ibland så kan man ??? Tack på förhand..

Svara
Anna i Skåne 11 september, 2012 - 11:06

Mums med vitkål. Smörstekte vitkål i går för första gången men absolut inte sista. Oh, vad gott det var. Smörstekta grönsaker är ett ljuvligt tillbehör. Mycket bättre än ris och pasta.

Svara
Anna-Lena 11 september, 2012 - 10:54

Mums vad gott. Jag glömde min goda matlåda hemma idag så jag får nog åka hem och käka lunch. Blomkålspure och kolja i ugnen, men en massa västebottensost, grädde mm, sååå himla gott.
Ha en skön dag, kram kram

Svara
Mariann Fäldt 11 september, 2012 - 09:53

Låter urgott, älskar vitkål… Det är oftast det enkla som är godast =)

Svara
Paula 11 september, 2012 - 09:39

Det där lät verkligen jättegott och man kan nog byta ut grädden mot kokosmjölk om man vill ha den mjölkfri 🙂

Svara
Åse 11 september, 2012 - 09:40

Ja absolut, det går lika bra! =) Fräscht!

Svara
Frökan Nilsson 11 september, 2012 - 09:32

MEN!!
Tusen tack 🙂 har precis detta i min kyl oxå och funderade lite på vad jag skulle fixa till 😉
Så nu är min lunch ”räddad” currykyckling o vitkål blir det!

Svara
Åse 11 september, 2012 - 09:40

Hoppas det smakar! =))

Svara
CamillaP 11 september, 2012 - 09:27

MUMS! Gjorde något liknande igår fast med benfri karré som blev över från söndagssteken och vitkål!! Gott som tusan! ;)) Idag blir det nog något med kyckling som du gjorde…hehe
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.