Allt-i-ett Kyckling med sting

av Åse

Hej hej!
Redan mitt i veckan! Hur gick detta till?
I kväll blir det en god soppa och ett gott glas bubbel! är ju lillördaaaaa’!
Detta åt vi igår, ett riktigt smarrigt recept och perfekt bjudmat när man är många! Perfekt lillörda’ mat också hihi!
Ni vet att jag älskar allt-i-ett 😉
Jag tog i lite mer sambal oelek än vad som står i receptet för jag gillar när det är sting i maten, men börja med 2 tsk och smaka av!
Grönsaker i botten, stekt kyckling över och en krämig smarrig sås! YUUUUUUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Allt-i-ett Kyckling med sting


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

4 kycklingfiléer
150 g champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul lök
3 mindre gulbetor (eller potatisar)
1 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
23 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)
olivolja, salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.
Knaperstek baconet.
Halvera zucchinin på längden och skär i skivor.
Kärna ur och dela paprikan i tärningar.
Skala och klyfta löken. Skala gulbetorna och skär i skivor.
Hacka baconet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Grovhacka persiljan.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek, persilja, rosmarin och vitlök. Späd eventuellt med mer grädde för mer sås.
Skär champinjonerna i kvartar.
Dela kycklingfileérna i mindre bitar och stek tillsammans med svamp i olja eller smör, det ska bara få färg. Salta och peppra något.
Lägg grönsakerna i en smord ugnsorm. Blanda om med oljan. Strö över hackad bacon.
Lägg kycklingbitarna och svampen över grönsakerna och klicka ut cremefraiche blandningen.
Placera formen mitt i ugnen och låt allt gratineras i ca 30-35 minuter tills allt fått fin färg.
Servera med en god grönsallad.
Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med en enkel grönsallad.

SKÖN onsdag på er alla! KRAMAR! ❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Eeva Räsänen 29 oktober, 2023 - 15:37

Svara
Anette 22 januari, 2018 - 23:27

Älskar alla dina recept. Har kört lchf i 7 månader o tycker att det är superlätt pga din blogg. Tack för du delar

Svara
Helena 13 augusti, 2017 - 20:22

I ugnen nu. Ser fram emot att smaka:).

Svara
Therése 10 augusti, 2017 - 09:03

Det här låter gott (som så mycket du lagar), kan bli lördagens bjudmiddag faktiskt! En fråga – baconet, steker du det innan (gissar på ja :))?

Svara
Åse 10 augusti, 2017 - 12:07

Haha japps, den lilla detaljen glömde jag =) Skriver in!

Svara
Therése 13 augusti, 2017 - 21:46

Gjorde detta i lördags. Så gott!! Jag blev lite överraskad hur gott faktiskt, grönsakerna fick otroligt mycket smak. Tack för maten 😊💐
Kommer rekommendera det till alla 😄

Svara
Åse 14 augusti, 2017 - 04:48

Vad kul att det smakade! Och tack för rekommendationer! =) 💖

Svara
madde 10 augusti, 2017 - 08:23

Tack för tipset, Åse! Hade tänkt ngt med kyckling på lör kväll o tänkte för mig själv att jag kikar in på Åses hemsida o kollar om jag kan få ngn inspiration o vips, så har man fått nya recept.
Det är alltid lika inspirerande att läsa din blogg.
Tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 10 augusti, 2017 - 12:38

Härligt Madde! Gullig du är. KRAM!

Svara
Jenny 9 augusti, 2017 - 20:32

Allt-i-ett- är hur bra som helst, allt klart samtidigt👍🏼 Bakat zucchinibaugetter från din hemsida idag… mums till helgens kräftor 🥖🦐🦂

Svara
Carina 9 augusti, 2017 - 14:49

Låter jättegott. Jag gillar också allt i ett rätter. Ska laga detta vid tillfälle. Tack för det. Nyfiken på vad du ska ha för soppa till bubblet idag

Svara
Åse 10 augusti, 2017 - 14:11

Soppreceptet är ute nu =) KRAM!

Svara
Jenjo 9 augusti, 2017 - 14:04

Hej! 🙂 Jag har läst hela sommaren och följt dig genom de veckor som passerat. Har inte kommenterat som jag borde, vilket är dåligt av mig, men jag tog lite ledigt från blogg-livet över huvudtaget. Har liksom smygläst lite bara… 😉
Men nu är semestern slut och vardagslivet återvänt som vanligt. Fast det klagar jag inte över. Semester är skönt, men så är även vardag.
När det gäller detta recept så ser det riktigt gott ut. Det ska jag lägga på minnet. 🙂
Ikväll blir det inget bubbel, men en lång promenad med en god vän. Vilket kan vara lika uppfriskande som lite bubbel. 😉
Ha det bra nu fina du!
KRAMIS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.