Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Allt-i-ett Kyckling med sting


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4-6 1x
Scale

Ingredienser

4 kycklingfiléer
150 g champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul lök
3 mindre gulbetor (eller potatisar)
1 paket bacon
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
23 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)
olivolja, salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.
Knaperstek baconet.
Halvera zucchinin på längden och skär i skivor.
Kärna ur och dela paprikan i tärningar.
Skala och klyfta löken. Skala gulbetorna och skär i skivor.
Hacka baconet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Grovhacka persiljan.
Blanda ihop crème fraiche, sambal oelek, persilja, rosmarin och vitlök. Skär champinjonerna i kvartar.
Dela kycklingfileérna i mindre bitar och stek tillsammans med svamp i olja eller smör, det ska bara få färg. Salta och peppra något.
Lägg grönsakerna i en smord ugnsorm. Blanda om med oljan. Strö över hackad bacon.
Lägg kycklingbitarna och svampen över grönsakerna och klicka ut cremefraiche blandningen.
Placera formen mitt i ugnen och låt allt gratineras i ca 30-35 minuter tills allt fått fin färg.
Servera med en god grönsallad.
Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med en enkel grönsallad.