Skriv ut

Allt-i-ett Kyckling med sting

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 3 mindre gulbetor
  • 1 paket bacon
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl crème fraiche
  • 23 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)
  • olivolja, salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knaperstek baconet.
  3. Halvera zucchinin på längden och skär i skivor.
  4. Kärna ur och dela paprikan i tärningar.
  5. Skala och klyfta löken. Skala gulbetorna och skär i skivor.
  6. Hacka baconet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Grovhacka persiljan.
  7. Blanda ihop crème fraiche, sambal oelek, persilja, rosmarin och vitlök. Skär champinjonerna i kvartar.
  8. Dela kycklingfileérna i mindre bitar och stek tillsammans med svamp i olja eller smör, det ska bara få färg. Salta och peppra något.
  9. Lägg grönsakerna i en smord ugnsorm. Blanda om med oljan. Strö över hackad bacon.
  10. Lägg kycklingbitarna och svampen över grönsakerna och klicka ut cremefraiche blandningen.
  11. Placera formen mitt i ugnen och låt allt gratineras i ca 30-35 minuter tills allt fått fin färg.
  12. Servera med en god grönsallad.
  13. Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med en enkel grönsallad.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4