Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

  • 6 ägg
  • 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottensost


Instructions

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).

Notes

  • Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 8