Skriv ut

Whiskykyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Sås

  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl whisky
  • 2 msk lingon

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • salt, peppar
  • smör
  • 4 msk riven parmesan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme.
  2. Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta.
  3. Lägg i ugnsform.
  4. Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
  5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4