Skriv ut

Vitkålsjansson LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2 burkar Grebbestad Ansjovis á 125 g
  • salt, peppar
  • Smör eller riven ost
  • Glutenfritt ströbröd eller mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Riv vitkålen grovt, finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök mjuka i smör och blanda ner vitkålen. Låt fräsa i några minuter. Stäng av plattan och blanda ner grädde, färskost, ansjovissspad. Smaka av med salt och peppar. Häll upp hälften i form och fördela hälften av ansjovisen över. Upprepa. Fördela osten ovanpå eller spraya med smör, strö glutenfritt ströbröd över aller mandelspån. Sätt in i ugnen ca 50-60 minuter. Lägg folie över efter ca 30 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8