Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Varmrökt Laxsallad med kall örtsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Kall örtsås:

1,5 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl filmjölk
1/2 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka)
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dill

Salladen:
2 nävar Bladspenat
2 nävar Maché
6 Körsbärstomater, halverade
5 salladslökar, finstrimlade
1 knippe sparris, lättförvälld i saltat vatten
olivolja, balsamvinäger, örtsalt
2 varmrökta portionsbitar laxfilé
2 krämigt kokta ägg (6 minuters-ägg)


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till örtsåsen. Ställ kallt.
Förväll sparrisen.
Koka äggen.
Lägg upp ingredienserna till salladen, ringla lite olivolja, balsamvinäger och strö örtsalt över. Avsluta med laxen i bitar.
Klicka över örtdressingen innan servering.