Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja eller kokosolja utan smak
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
3/4 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad oregano
2 msk chipotle paste
2 dl vatten
3 msk oxfond
1 burk krossade tomater av god kvalitet (jag rek. Mutti)
1,5 dl chilisås alt tomatsås
3 dl grädde
1 tetra ekologiska svarta bönor
1 tetra ekologiska kidney eller pinto bönor
2 dl frysta majskorn (burk går bra)
1/2 lime, saften
1 grillad kyckling, köttet
Topping förslag:
2 avokado i skivor
1 kruka koriander
1 dl riven ost, gärna röd cheddar
1 dl gräddfil eller creme fraiche
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olja. Rör ner kryddorna och chipotle paste. Låt fräsa med en stund.
Rör ner vatten, fond, tomatkross, chilisås, grädde och lägg på ett lock, låt småputtra i ca 30 minuter.
Smaka av med pressad lime och krydda eventuellt mer, rör ner avsköljda bönor och majs. Rör ner kycklingköttet och servera i soppskålar med valfri topping.