Skriv ut

Sockerfri Lemon Curd

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 2
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 7

Scale

Ingredienser

  • 3 ekologiska citroner (drygt 1 dl färskpressad citronjuice) + det rivna skalet
  • 0,5-1 dl sötning (jag tog Ica Sötströ)
  • 2 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 50 g smör

Instruktioner

  1. Riv skalet från citronerna och pressa ut saften i en kastrull.
  2. Blanda med sötningen och värm tills sötningen smält. Rör ner smöret. Sila av.
  3. Vispa ihop äggen och vispa ner i citronjuicen under kraftig vispning (handvisp går bra)
  4. Låt absolut inte ägg och citronsmeten koka upp, det ska bara sjuda. Rör tills önskad konsistens uppkommit. Häll upp i burk, låt svalna och förvara i kylskåp, ca 1 månad.