Skriv ut

Sockerfri Lakritskola

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl fibersirap gold
  • 0,5 dl Ica sötströ
  • 50 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk lakritspulver
  • Skalet av 1 citron
  • Flingsalt

Instruktioner

  1. Lägg grädde, fibersirap, sötströ och smör i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Rör inte för ofta. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. Rör i lakritspulver och kakao i smeten, rör slätt. Häll upp i bakpappersklädd liten form. Strö citronskal och flingsalt över, låt stelna i kylen.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 22