Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabblagad nudelsallad med lax och thaismak


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

300 g lax i portionsbitar

Marinad:

2 msk olivolja
1 msk sesamolja
3 msk japansk soja, gärna tamari
1 pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1/2 dl grovt hackad koriander
1/2 urkärnad finhackad röd chili
ev. 1 näve cashewnötter.

Sallad:
2 portioner nudlar av valfri sort (tex lågkolhydratnudlar)
1 pak choi
1 handfull sockerärtor, strimlade
2 stjälkar salladslök, skivad
olja att steka i och 1-2 msk tamarisoja
salt, peppar


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera laxen gärna i minst 30 minuter.
Stek i het panna 20-30 sekunder på varje sida.
Skär bort kortsidan på pak choi och fräs i lite olja tillsammans med salladslök och sockerärtor. Rör ner kokta eller sköljda äggnudlar. Rör ner tamarisoja, salt och peppar och rör gärna ner korianderblad och eventuellt cashewnötter.
Fördela nudelsalladen på tallrikar och lägg laxen ovanpå.