Smörstekt brioche – lyxigt plock med gruyere, sardell och löjrom

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Smörstekt brioche är ett plock som  imponerar utan att vara krångligt.
Här får du två varianter – en med gruyere och sardell, och en med crème fraiche, löjrom, rödlök och dill. Perfekt som förrätt, till bubbel eller när du vill bjuda på något extra gott i minglet! MUMS!

Hej på er och skön fredag!
Här hemma har Michelle & Millie precis kommit hit och jag och Michan ska till IKEA och handla.
Sen sover de över. Vår Alice fyller 17 idag så det blir lite familjemys ikväll.

I går kom adventskalendern! Är ju länge till december men tiden går fort som vi vet!

12 olika och unika bubblande viner fördelade på 24 flaskor om 20 cl vardera.

En guide för vinprovning medföljer, kul!

I går var jag och syrran på ett kul event på Pellegrino så vi sågs först här hemma på lite bubbel & plock.

Jag gjorde smörstekt brioche med gruyere & sardell (tips av louise laurenius) och smörstekt brioche med creme fraiche, löjrom, rödlök och dill.
SÅ gott och trevligt!

Iväg ut i solen och mötte upp Erika & Malin

Sedan vidare till eventet där vi sammanstrålade med Patzy.
Finfin kväll med favorittjejer ♥️

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt brioche – lyxigt plock med gruyere, sardell och löjrom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Ingredienser (4–6 personer, ca 12 snittar)

Briochebröd (tex mini brioche hamburgerbröd
50 g smör att steka i

Till gruyère & sardell:
100 g lagrad gruyère
1 liten burk sardeller i olja

Till löjromssnittarna:
1 dl crème fraîche
80 g löjrom (eller annan god rom)
½ rödlök, finhackad
1/2 citron, rivet skal
dillkvistar


Instructions

Skär briochen i skivor, ca 1,5 x 1,5 cm tjocka. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek skivorna gyllene på båda sidor. Lyft upp på hushållspapper en kort stund.

Till gruyèrevarianten lägger du en skiva gruyère på briochen och toppar med en sardellfilé. Servera medan osten är lätt mjuk.
Till löjromsvarianten klickar du på crème fraîche, lägger på en klick löjrom, strör över finhackad rödlök, riven citron och dekorerar med en dillkvist.

Servera genast – gärna till ett glas champagne eller annat bubbel!

2 kommentarer

Lisa 28 september, 2025 - 19:31

Hej
Tilltugget ser riktigt läckert ut …😍
Har du något recept?
Vi kör lite ’halvåtta’ och dessa måste jag ha till förrätt 👌🏼
Tack för all inspo ❤️‍🔥

Svara
Åse 28 september, 2025 - 19:33

Hej! Hur menar du med recept?
Ingredienserna står i inlägget 😋
Men visst kan jag skriva ner exakta mängder etc också.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabMin kod 56KILO ger 20% rabatt - även på redan nedsatta priser Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab