Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagenfisk


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1200 g torskfilé, tinad
  • 2 st röd lök, finhackade
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 citron, saften
  • 40 g röd stenbitsrom
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl creme fraiche
  • 100 g räkost
  • salt, peppar, smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs rödlöken mjuk i smör. Rör ner creme fraiche och buljong och låt småputtra några minuter. Rör ner, citronsaft, dill, rom och räkost. Rör ner räkorna och dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra.
  4. Häll såsen över och gratinera i ugn i ca 25 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.