Skriv ut

Havrerutor med nougattäcke

  • Författare: Åse
  • Portioner: 60 1x

Scale

Ingredienser

225 g smör
1.75 dl Nick’s Use like sugar (eller annan sötning)
1/2 dl fiber sirap
2 tsk vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
7 dl havregryn
2 msk potatismjöl

Topping:
100 g mörk choklad
100 g nougat


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 g (vanlig ugnsvärme)
Smält smöret i en stor kastrull och blanda ner alla ingredienser utom choklad och nougat. Rör ihop allt noggrannt.
Fördela smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×30 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna. Smält chokladen och nougaten och bred ut över havrekakan.
Ställ kakan kallt tills toppingen stelnat och skär sedan i rutor. Förvara svalt i burk med lock.