Skriv ut

Sallad Nicoise med senapsvinägrett

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 560 g färsk vit tonfisk (eller 400 g tonfisk i vatten)
  • skalet av 1 citron
  • 150 g haricoverts
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 romansallad
  • 250 g romanticatomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt & peppar
  • machésallad
  • 50 g sardeller

Dressing

  • ½ schalottenlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  1. Koka äggen mjuka, ca 6 minuter.
  2. Pensla tonfisken med olja, salta och peppra och grilla tonfisken 30 sekunder på varje sida. Riv citronskalet över. Skär i skivor.
  3. Blanda dressingen.
  4. Koka haricovertsen i ca 4 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av och torka.
  5. Skala och klyfta löken. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg ner tomaterna, och sardellerna. Låt fräsa några minuter.
  6. Skölj salladen och fördela sallad, grönsaker och ägg på tallrikarna. Häll över dressingen och montera tonfiskskivorna överst.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4