Ingredienser
- 100 g solroskärnor
- 30 g linfrön
- 35 g melonkärnor
- 20 g nyponskalsmjöl
- 1 tsk brödkryddor
- 1 tsk havssal
- 50 g boveteflingor
- 60 g rismjöl
- 160 g bovetemjöl
- 25 g pyslliumfröskal
- 10 g ekojäst
- 6 dl kallt vatten
- 50 g mörk sirap eller ekologisk rissirap
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ut jästen och sirapen i det kalla vattnet.
- Vispa ihop allt med elvisp i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 175-180 gr r. Smörj en sockerkasform/brödform med eko kokosfett.
- Häll över smeten i formen och strö lite boveteflingor ovanpå. Låt jäsa under bakduk i minst 2 timmar.
- Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 75 minuter.
- Låt brödet svalna innan det skärs upp.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 75
Näringsinnehåll
- Portioner: 20