Skriv ut

Renskavsgryta med blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 30

Scale

Ingredienser

  • 2 paket Renskav (á 240 gr)
  • 1 gul lök
  • 200 gr färska eller frysta kantareller eller 2 små burkar konserverade.
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk viltfond
  • salt och peppar
  • 1 msk osötad lingonsylt
  • 0,5 dl färsk repad timjan

Blomkålsmos

  • 1 stort blomkålshuvud eller 3 små
  • 3 msk smör
  • 1 handfull riven stark ost
  • salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Tina renskavet lite och strimla det. Finhacka löken. Stek svampen i smör tills den vätskat ut, salta och peppra lite. Stek renskavet och löken i smör och blanda sedan med svampen. Rör ner fraîche och grädde och smaksättning och låt allt puttra i 5 minuter.
  2. Blomkålsmoset: Koka blomkålsbuketetr i ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt sedan rinna av och ånga ur i kastrullen på plattan och vispa sedan med smör och riven ost. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera med osötad lingonsylt.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4