Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesangratinerad Hasselbackare på sötpotatis


Ingredienser

  • 2 mindre sötpotatisar
  • 3/4 dl smält smör
  • Parmesanpanering:
  • 150 g riven parmesan (ca 3 dl)
  • 1 msk vitlökspuver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 msk itlaiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda parmesanpaneringen.
  2. Sätt ugnen på 200 gr.
  3. Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär.
  4. Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna.
  5. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!