Skriv ut

Pannbiff med löksås LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 25

Scale

Ingredienser

Biffarna

  • 1 kilo nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 gul riven lök
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar

Sås

  • 4 gula lökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
  • 1 msk sockerfri lingonsylt
  • 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
  • smaka av med soja, salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
  2. Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6